Bilim Kurulu sona erdi, Fahrettin Koca önemli bilgiler aktardı

Bilim Kurulu sona erdi, Fahrettin Koca önemli bilgiler aktardı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun ardından alınan kararları kendi twitter hesabından yayınladığı basın bülteni ile kamuoyu ile paylaştı.

Koca açıklamasında özetle şunları söyledi:

“Salgın yönetiminde “yerinde karar” döneminde olduğumuzdan söz etmiştim. Yerinde alınacak kararlara esas olması amacıyla bir haftalık toplam vaka sayılarının nüfusa oranlı olarak illerimizdeki durumunu gösteren haritayı yayımladık. Her hafta düzenli olarak paylaşmaya devam edeceğiz.

Vaka sayılarında 7-8 bin bandında bir sıkışma söz konusu. Ülkemizde görülen mutasyonlara karşın etkin bir çalışma yürütüyoruz. Tedbirlere uymaya ısrarla devam etmek zorundayız.

"ÖZEL HASTANELERDEN DE AŞI İÇİN RANDEVU ALINABİLİR"

Bilim Kurulumuzun oluşturduğu öncelikli grupların aşılanmasında 1. Aşamayı tamamlamak üzereyiz.  Şu ana kadar ülkemizde yaklaşık 800 bini ikinci doz olmak üzere 5 milyonu aşkın doz yapılmış oldu. Sırası gelen vatandaşlarımız MHRS üzerinden randevu alarak kamu ve özel hastaneler ile aile hekimliklerinde aşılarını yaptırabilirler. Vatandaşlarımızın günün bilinen kalabalığını yaşamaksızın mesai saatleri dışında ve haftasonlarında tüm kamu ve özel hastanelerimizden randevu alarak aşılarını yaptırabileceklerini hatırlatmak isterim.

Aşılarımız devreye girdikçe aşı takvimini hızlandırma gayreti içindeyiz. Mümkün olan en kısa sürede aşılamayı tamamlamayı hedefliyoruz.

Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an önce kavuşmalarını istiyoruz.

Bugün yükseköğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Yapılan değerlendirmede uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza iletilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.