BTP lideri Hüseyin Baş’tan İsveç’in NATO üyeliğine evet diyenlere tepki: Balon patladı

BTP lideri Hüseyin Baş’tan İsveç’in NATO üyeliğine evet diyenlere tepki: Balon patladı
BTP lideri Hüseyin Baş’tan İsveç’in NATO üyeliğine evet diyen partilere tepki gösterdi.

İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Görüşmelerin sonunda teklif, oylamaya katılan 346 milletvekilinden 287'sinin oyuyla kabul edilerek yasalaştı. 55 milletvekili teklife "ret" oyu verirken, 4 milletvekili "çekimser" oy kullandı.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş “İsveç konusunda balon olduklarını söylemiştim. Bugün balon patladı. İçinden sadece hava çıktı” notuyla bir video paylaştı.

Hüseyin Baş, iktidarın İsveç konusunda ortaya koyduğu tavrı eleştirdiği videoda şu ifadeleri kullandı;

AB kartından sonuç alınabilecek mi?

"İsveç'in NATO'ya katılma hususu bir yıldır aşkın süredir gündemde olan bir husus. Biz bu süreç içerisinde Avrupa Birliği diye bir şey söyledik mi? Söylemedik! Ama bir anda Avrupa Birliği diye bir şey çıktı ortaya. Biz Avrupa Birliği'ne girebilelim diye İsveç'in NATO müzakerelerine bir şart koymadık. Biz millet çok ses çıkarmasın diye insanları uyuşturabilmek adına hükümetimiz İsveç'i de NATO'ya almanın bir yolu olarak Avrupa Birliği kartını ortaya attı. Peki bu karttan bir sonuç alabilecek mi, alamayacak!

Dayanabilirsen dayan Ali Cabbar !

Ne diyor sayın Cumhurbaşkanımız, '50 yılı aşkındır Avrupa Birliği kapısında bekletilen ülkemiz…' 50 yılı aşkındır kapıda bekletiliyor olman sana bir şey ifade ediyor mu? İnsan anlamaz mı, almıyor adam seni. Hani bir kızı istemeye gider adamın biri, vermezler. Adam anlamaz ikinciye gider 'çikolatayı eksik getirmişiz' ikincide yine vermezler. Üçüncüye gider yine vermezler. Ama 50 sefer bir kız evine gidip kız istendiğinde kızı sana vermiyorlarsa olay artık dayanabilirsen dayan Ali Cabbar'a döner. Nitekim Avrupa Birliği'nin bu durumdan bile haberi yok. Avrupa Birliği yarın çıkıp şunu diyebilir; 'Ya ben ne alaka… Siz NATO'da ne yapıyorsunuz yapın, bizi niye karıştırıyorsunuz' diyebilirler.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ- Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.