Bursa'da korkunç kaza: 3 ölü, 9'u ağır 21 yaralı

Bursa'da korkunç kaza: 3 ölü, 9'u ağır 21 yaralı
Bursa'da akşam saatlerinde meydana gelen kazada freni boşalan tır, önünde hareket halindeki araçlara çarptı. Kaza sonucu 3 kişi hayatını kaybederken, 9'u ağır olmak üzere 21 kişi yaralandı.

Bursa'nın Kestel ilçesi Barakfakih mevkisinde seyir halindeyken freni boşalan tır, önündeki birçok aracı altına alarak sürükledi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Bursa Valisi Yakup Canbolat, kaza sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 9'u ağır olmak üzere 21 de yaralının olduğunu belirtti.

Vali Canbolat açıklamasında, "İlk andan itibaren olaya müdahale ettik. Olayın gelişme şeklinin görüntüleri var, sizler de görmüşsünüzdür. Tahminimiz, TIR’ın freninin patlaması sonucu olan bir kaza. Bölgeye hemen itfaiye ekiplerimizi, ambulanslarımızı, polislerimizi, trafik ekiplerimizi, AFAD ekiplerimizi sevk ettik. Olaya müdahale ediyoruz. Maalesef ki ölülerimiz var, yaralılarımız var, yaralı olanların tamamının hastaneye sevkini yaptık. Şu an yol açma ile ilgili gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Vefat eden vatandaşlarımız ile ilgili de başsavcımız gelmek üzere, tespitini yaptıktan sonra onları da kaldıracağız. Şu an 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. 21 yaralımız var, bunların 9’u ağır yaralı. Hepimize geçmiş olsun, yaralı vatandaşlarımıza Allah’tan şifa diliyorum, bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

'Bir anda ortalık toz duman oldu'

Kazadan yaralı olarak kurtulan Hasan Boşnak o anları şöyle anlattı: "Kırmızı ışıktaydık, karşımızdaki araçlar da kırmızı ışıktaydı. Bir anda ortalık toz duman oldu. Vitese takıp, ileri aracımı ileri atmak istedim, takana kadar geldi, biçti bizi. Araçtan indiğimde arkamdaki kamyonun bizim arabanın üzerinde olduğunu gördüm. Bir araç yolun dışına çıkmıştı. Aracın içerisindeki adamı çıkarmak için çabaladım, çıkaramadım."

Kaza sonucu hayatını kaybeden 3 kişinin Basri Gümüş, Ahmet Ömeroğlu ve Semih Ural olduğu açıklandı.

Yol tek şeritten açıldı

Kaza sonrası Bursa-Ankara karayolu çift yönlü olarak 4 saat kapatılmasından sonra kazaya karışan araçların yoldan kaldırılmasıyla tek şerit olarak tekrar trafiğe açıldı. Ekiplerin yol üzerindeki temizlik çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Tır şoförü gözaltında

Kazayla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı ve tırın sürücüsü Faruk E.'nin gözaltına alındığı açıklandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.