Can Ataklı iktidarı sorumlu tuttu: 'Algı operasyonunun hedefine oturtuldum'

Can Ataklı iktidarı sorumlu tuttu: 'Algı operasyonunun hedefine oturtuldum'
Hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Can Ataklı, şehit aileleri hakkındaki sözleri hakkında "Konuşmanın tamamını değil sadece o bölümünü bile tam izlemeyen birçok şehit yakınını kırmış olabilir. Bu nedenle öncelikle hepsinden özür dilerim" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesabından şehit aileleri ve şehit babalarıyla ilgili sözleri nedeniyle Gazeteci Can Ataklı hakkında resen soruşturma başlatmıştı. Can Ataklı sosyal medya hesabından konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

47 yıllık meslek hayatında güzel günlerin yanı sıra büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren Ataklı, 22 dakikalık konuşmasının sadece 9 saniyelik bir bölümünün 'saray trolleri ve yandaş medya' tarafından servis edildiğini söyledi.

Konuşmasında şehit cenazelerini istismar ederek bunu kin ve nefrete çevirmek isteyenleri eleştirdiğini belirten Ataklı, konuşmanın tamamını değil sadece o bölümünü bile tam izlemeyen birçok şehit yakınını kırmış olabileceğini söyleyerek hepsinden özür diledi.

Öte yandan yanlış bir şey yapmadığını savunan Ataklı, 'iktidarın hakim kıldığı algı operasyonunun' hedefine oturtulduğunu dile getirdi.

Bakanlık ve 15 Temmuz Derneği'nden suç duyurusu

15 Temmuz Derneği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gazeteci Can Ataklı hakkında suç duyurusunda bulundu.

15 Temmuz Derneği Can Ataklı'nın "İnsanları kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan hakkında kamu davası açılarak cezalandırılmasını talep ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da "Can Ataklı ile ilgili de gerekli suç duyurusunda bulunduk. Şehitlerimizin emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacak, onlara dil uzatanlara hadlerini bildirmeye devam edeceğiz." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.