Can İnşaat TOKİ'yle canlandı!

Can İnşaat TOKİ'yle canlandı!
TOKİ'nin Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden sonra yaptığı 20 milyarlık ihaleler tartışılmaya dervam ediyor. 27 Şubat ve 3 Mart tarihlerinde yapılan ihalelerden en büyüğünün adresi Kayseri’de bulunan Can İnşaat oldu. Gaziantep’te 921 konut 8 dükkan yapacak olan şirket bunun karşılığı olarak TOKİ’den 1 milyar 638 milyon lira alacak. TOKİ’den 34’ncü ihalesini alan şirketin diğer kurumlardan aldığı ihale sayısı ise sadece üç

ERCAN ÖZTÜRK - 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem 10 ilde büyük hasara yol açtı. 50 bine yakın insanın hayatını kaybettiği depremde, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Malatya’da binlerce bina yıkıldı. TOKİ (Toplu Konut İdaresi) kurtarma çalışmaları devam ederken bu illerde yapılacak konutlar için harekete geçmti. İlk etapta 27 Şubat’ta toplamda 6,8 milyarlık ihale yapıldı. 3 Mart’ta ise 13 milyarlık ikinci ihale yapıldı.

Pazarlık usulü yapıldı

Bu ihalelerin tamamı pazarlık usulüyle bilindik şirketlere verildi. Gaziantep’te 921 konut 8 dükkan yapımı için davet edilen şirketlerden biri de adresi Kayseri’de bulunan Can İnşaat Sanayi ve Limited şirketi oldu. İhalenin yaklaşık maliyeti 1 milyar 669 milyon lira olarak belirlendi. 6 şirketin teklif verdiği ihale 1 milyar 638 milyon lirayla Can İnşaat’a kaldı. İhalede sadece 31 milyonluk kırımın yapılması da dikkat çekti.

TOKİ’yle uçuşa geçti

“Mükemmeli hedefliyoruz” parolasıyla yola çıkan Can İnşaat, 1989 yılında kuruldu. 2011 yılına kadar Kayseri’de kendi çapında küçük işler yapan şirket 2011 yılı itibarıyla adeta uçuşa geçti. 17 Haziran 2011 tarihinde konut ve kreş inşaat işi alan şirketin TOKİ’den aldığı ilk ihalenin bedeli ise 37 milyon oldu. O tarihten sonra uçuşa geçen şirket TOKİ’den ihale üstüne ihale aldı. İzmir, Elazığ depremi, Kastamonu’daki sel felaketi sonrası o bölgelerde yapılacak konut ihalelerinden da payını alan şirket bugüne kadar TOKİ’den 34 ihale kazandı. Son ihaleyle birlikte şirketin TOKİ’den aldığı toplam ihale tutarı 5 milyar TL’yi geçti.

Sadece TOKİ tercih etmiş

Şirketin web adresinin ‘Tarihçe’ bölümünde “Her projeyi kaliteden ödün vermeden taahhüt edilen sürenin çok daha öncesinde teslim ederek sektörde tercih edilen firmalardan biri olmuştur” ifadeleri yer alıyor. Şirketi tercih eden kuruluşun sadece TOKİ olması ise dikkat çekiyor. Firma TOKİ dışında sadece üç bakanlık kuruluşundan ihale almış.


image_123986672 (1)

image_123986672

image_6487327

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.