“Çapa’nın gururu” Tıp’ı kazandı mı? İşte sınav sonucu…

“Çapa’nın gururu” Tıp’ı kazandı mı? İşte sınav sonucu…
Sahte diploma ile hastanede görev yaptığı için hapis cezası alan Ayşe Özkiraz’ın üniversite sınavının sonucu belli oldu. Özkiraz’ın gerçekten doktor olmak için sınava hazırlandığı biliniyordu.

“Sahte doktor” olarak tanınan Ayşe Özkiraz’ın tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına girdiği biliniyordu. Peki Özkiraz sınavı geçti mi? Tıp fakültesinde okumaya hak kazandı mı? İşte yanıtı…

OnurAkayMedya'dan Mustafa Barış Durak'ın haberine göre, Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak çalışan Ayşe Özkiraz’ın sahte diplomalar ile görev yaptığı ortaya çıkmıştı. Ameliyatlara da girdiği öğrenilen Özkiraz’ın, kendisine “Çapa’nın gururu” yazılı çelenk gönderdiği de ortaya çıkmıştı.

Daha sonra işlediği suçlardan dolayı hakkında işlem başlatılan sahte doktor lakaplı Ayşe Özkiraz, cezaevine girmişti. Tabip unvanını kullanmak" suçundan 4 yıl, "resmi evrakta sahtecilik" suçundan 3 yıl, "özel belgede sahtecilik" suçundan 1 yıl hapis alan Özkiraz, 18 bin lira da maddi para cezasına çarptırılmıştı. Ancak Özkiraz, bir yıllık hapis cezasının ardından hükmün açıklanması geriye bırakılarak tahliye edilmişti.

Hapiste olduğu süre boyunca gerçekten doktor olmak istediği öğrenilen ve tıp kitapları edinerek üniversite sınavına hazırlanmaya başlayan Özkiraz, bu yıl üniversite sınavına da girmişti. Özkiran’ın sınav sonucu belli oldu.

“Sahte doktor” Ayşe Özkiraz, tıp fakültesini kazanmak için yeterli puanı alamadı. Özkiraz’ın önümüzdeki yıl yeniden sınavlara katılarak doktor olmak için çabalayacağı öğrenildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.