Çay fiyatlarına bir zam daha geldi! İşte toptancılara gönderilen yeni fiyat listesi! Kuru çay fiyatları kaç TL temmuz 2023?

Çay fiyatlarına bir zam daha geldi! İşte toptancılara gönderilen yeni fiyat listesi! Kuru çay fiyatları kaç TL temmuz 2023?
Zam yağmurundan etkilenen ürünler arasında temel tüketim maddeleri arasında yer alan çay da girdi.

Tiryakileri üzecek haber geldi! Ard arda zam gelen ürünler arasında yerini alan kuru çay fiyatlarına bir ayda ikinci kez ücret güncellemesi yapıldı. Gelen zamların ardından vatandaşlar yeni çay fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki temmuz ayında güncel çay fiyatları ne kadar oldu? İşte yeni zamlı çay fiyatları listesi…

Gündelik hayatta en çok tüketilen ürünler arasında yer alan kuru çay fiyatlarına zam geldi! Bloomberg HT’nin haberine göre, çay fiyatlarında yüzde 9,5 oranında artış yapılacak. Bilindiği gibi, çaya geçtiğimiz ay yüzde 43 oranında bir zam daha yapılmıştı.

Son beş hafta içerisinde yapılan iki ayrı zam ile çaya gelen toplam fiyat artışının oranı yüzde 52,5 oldu.

Güncel çay fiyatları temmuz 2023

Yapılan son zamların ardından 1 kilogram Çaykur Rize Turist çayın fiyatının 127 TL olan fiyatının 139 TL’ye yükselmesi bekleniyor.

Erdoğan çay fiyatını açıklamıştı

Mayıs ayında yaş çay alım fiyatını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 64 artış yapıldığını söylemişt. Erdoğan, “Biliyorsunuz, geçtiğimiz yıl destek ödemesi ile birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım vermiştik. Bu yıl için destek ödemesi ile birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 arttırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz" diye konuşmuştu.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından çay fiyatlarına peş peşe iki ayrı zam yapıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.