Bahçeli’nin çabaları yeterli olmadı! Emeklilere seyyanen zam gelmedi! Şimdi gözler bu tarihte…

Bahçeli’nin çabaları yeterli olmadı! Emeklilere seyyanen zam gelmedi! Şimdi gözler bu tarihte…
TBMM’de kabul edilen torba yasa ile birlikte memur ve emeklilere yapılan zam oranları da belli oldu. Emeklilere yapılması beklenen ek zam ise gündeme gelmedi.

TBMM Genel Kurulu’nda dün memur ve emekli zamlarına ilişkin torba yasa teklifi kabul edildi. Buna göre emeklilere yüzde 25 oranında bir zam güncellemesi yapıldı. Yasanın kabul edilmesi ile birlikte milyonlarca emeklinin beklenti içerisine girdiği seyyanen zam iddiaları da rafa kalkmış oldu.

Bilindiği gibi son olarak MHP lideri Devlet Bahçeli emekliye yapılan zammın yetersiz olduğunu dile getirmiş ve memurlarda olduğu gibi emeklilere de seyyanen zam uygulanması gerektiğini söylemişti. Hatta Bahçeli, Erdoğan ile bir görüşme yaparak bu istediğini Cumhurbaşkanı’na da aktarmıştı. Ancak MHP liderinin talebi, iktidar kanadından yanıt bulmadı, emekliler yüzde 25’lik zam ile yetinmek zorunda kaldı.

Erdoğan, Şimşek ile görüştü

Konuya ilişkin kulis bilgilerinde ise yeni bir tarif ortaya atıldı. Sözcü’nün haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmeden önce Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile emekli zammı ile ilgili görüştü. Ek zam yapılmasına karşı çıkan Şimşek’in seyyanen zamma da karşı olduğu iddia edildi.

Gözler şimdi bu tarihte

Ayrıca kulis bilgilerinde emekliye yapılacak zammın yerel seçimler öncesine de denk gelen aralık ayına sarkıtılmasının planlandığı belirtildi. Aralık ayında emeklilere seyyanen zam yapılması da planlar arasında…

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.