Seyyanen Ne Demek? Neden Bu Kelime Sosyal Medyada Gündem Oldu

Seyyanen Ne Demek? Neden Bu Kelime Sosyal Medyada Gündem Oldu
Sosyal medyada bugün "seyyanen" kelimesi oldukça konuşuluyor. Peki neden bu kelime bir anda gündeme oturdu. İşte yanıtı..

Hüsamettin Ozan Aslan- Bugün sosyal medyada en çok konuşulan ve merak edilen konulardan biri "seyyanen" kelimesi oldu. Peki bu "seyyanen" kelimesinin anlamı nedir? Neden bu kelime şuanda en çok konuşulan ve gündemde olan kelime? Ayrıntıları haberimizde..

Seyyanen Ne Demek?

Seyyanen kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup anlamı da eşit, denk demektir. Tarihte ise bu kelime eşit, denk ve müsavi anlamındadır.

Seyyanen kelimesi neden gündemde?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün Temmuz ayında yapılacak emekli ve memur maaşı hakkında konuşmuş, yaptığı konuşmada da "seyyanen" kelimesini geçirmiştir. Abdullah Güler'in konuşması ise şöyledir; "Tüm kamu görevlilerin aylık ücretlerinde 01 Temmuz 2023 tarihiyle 31 Aralık 2023 tarihleri arasındaki dönem için enflasyon farkı dahil yapılması öngörülen artışa ilave olmak üzere seyyanen net 8 bin 77 TL zam öngörüyoruz" dedi.

Seyyanen Zam ne demektir?

Seyyanen zam, tüm çalışanlara eşit zam yapılması demektir. Yüzdelik zam değil, eşit zam yapılması durumudur. Örnek verecek olursak seyyanen zam da oran 200 TL ise herkesin maaşı o kadar artar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.