Emekliye güzel haber gelir mi? İşte Bahçeli’nin seyyanen zam isteği için belirlenen tarih

Emekliye güzel haber gelir mi? İşte Bahçeli’nin seyyanen zam isteği için belirlenen tarih
Memurlara yapılan seyyanen zamdan yararlanamayan emekliler için yeni bir yol haritası belirlendi mi? İşte kulislerde konuşulan o iddia…

Memur ve emeklilere uygulanacak temmuz zamları TBMM’de görüşülerek kabul edildi. Buna göre emeklilere yüzde 25 oranında zam yapıldı. Ancak emekliler, memurlara verilen seyyanen zamdan yararlanamadı. Bilindiği gibi konuya dair ilk tepki MHP lideri Bahçeli’den gelmişti. Emeklilere yapılan zammın enflasyon karşısında yetersiz kaldığını açıklayan Bahçeli, memura uygulanan seyyanen zamların emekliler için de geçerli olması gerektiğini dile getirmişti.

Bahçeli tepki göstermişti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli zammına ilişkin düşüncelerini dile getirmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapmıştı. Ancak görüşme sonucunda Bahçeli’nin istekleri karşılık bulmamış ve emekli zammı tutarında bir artışa gidilmemişti.

Kulislerde bomba iddia

Şimdi ise kulislerde yeni bir iddia dolaşıyor. Cumhuriyet’in haberine göre, Bahçeli’nin talep ettiği seyyanen zam önerisi hala masa… Buna göre, emeklilere yapılacak seyyanen zam için yerel seçimler öncesi adres gösteriliyor.

İşte masadaki o tarih

2023 yılı tamamlanmadan emeklilere hem yeni bir zam hem de seyyanen zam yapılacağı söyleniyor. Bilindiği gibi Türkiye, 2024 yılının mart ayında yerel seçime gidiyor.

Konuya dair herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, iktidar kanadının yerel seçimler öncesinde elini güçlendirmek için bu yönde bir hamle yapabileceği konuşuluyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.