Erken emeklilikte yeni şartlar geldi! 1 milyon kişi için fırsat…

Erken emeklilikte yeni şartlar geldi! 1 milyon kişi için fırsat…
Yeni dönemde TBMM’ye gelmesi beklenen düzenlemeye göre erken emeklilikte iki yeni şart geliyor.

Meclis’te yeni dönemin ilk görüşecek konuları arasına erken emeklilikle ilgili yeni gelişmeler olduğu iddia edildi. Milyonlarda emekli adayını ilgilendiren gelişmede konuşulan yeni şartların detayları da netleşmeye başladı.

Sabah gazetesinden Faruk Erdem’in haberine göre, 1 Ekim’de yeniden çalışmalarına başlayacak olan TBMM’nin ilk görüşeceği konular arasında içerisinde emeklilik reformunun de yer alacağı torba yasa olacak. Ekim ayında görüşülmeye başlanması beklenen ikinci torba yasada emeklilik şartlarına dair iki büyük reformun yer alacağı söyleniyor.olması bekleniyor.

Yeni torba yasa içine giren emeklilik düzenlemesinde tarih kriterinin yanı sıra emeklilik prim gün sayısında da düzenleme yapılacak. Özellikle Bağ-Kur’luları etkileyecek yeni düzenlemelerin torba yasa ile Meclis’e getirilmesi gündemde.

Buna göre, Bağ-Kur’lular için EYT kapsamına girenlerde 7200 gün şartı aranacak. 1 milyondan fazla Bağ-Kur’luyu etkileyecek düzenlemelerle 9000 olan gün sayısı 7200 güne çekilmiş olacak.

Gün sayısının yanı sıra yeni reformla tarih düzenlemeleri de görüşülüp karara bağlanacak. Yapılacak değişikliğin hangi tarih aralığını kapsayacağı üzerine çalışmalar ise devam ediyor.

Geçtiğimiz Mart ayında yürürlüğe giren EYT yasası ile 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı olanlarda yaş şartı kaldırıldı. EYT'lilerden Bağ-Kur'lu kadınlar 20 yılı (7200 gün), erkekler ise 25 tam yılı (9000 gün) tamamladığında emekli olabiliyor. Bu durumda yeni düzenleme ile erkek Bağ-Kur’luların prim gün sayısı 7200 güne inmiş olacak.

Yeni emeklilik reformuna dair değişikliklerin kapsamı ve tarih aralığı ile ilgili gelişmeler merakla takip ediliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.