Erdoğan ÖTV zammını savundu, emeklilere zam sinyali verdi

Erdoğan ÖTV zammını savundu, emeklilere zam sinyali verdi
Yurt dışı gezisini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilere çarpıcı açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Körfez ziyaretlerini tamamlayarak Türkiye’ye döndü. Yurda dönüş yolculuğunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, tartışma yaratan ÖTV zammına da değindi.

Avrupa'nın en ucuz akaryakıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akaryakıt fiyatlarında yapılan ÖTV düzenlemesini savunarak, Avrupa’nın en ucuz akaryakıt satan ülkelerinden birinin Türkiye olduğunu ifade etti.

Deprem nedeniyle oluşan bütçe ihtiyaçları nedeniyle böyle bir düzenlemeye gerek duyulduğunu aktaran Erdoğan, dünyadaki ve Avrupa’daki fiyatlarla karşılaştırma yaptı.

Erdoğan’ın ÖTV zammı ve akaryakıt fiyatlarına ilişkin açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

“Akaryakıtta Hazine ve Maliye Bakanlığımız vergi ile alakalı bir düzenleme yaptı. Özellikle ÖTV’nin maktu olmasından dolayı çok uzun zamandır enflasyon güncellemesi yapılmamıştı. Bu nedenle ÖTV’de böyle bir artışa gidildi. Özellikle 6 Şubat depremlerinin getirdiği yoğun mali yük, bu anlamda bütçenin ihtiyaçları kapsamında böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyduk.

Tüm bunlara rağmen akaryakıt fiyatlarında Türkiye, Avrupa’nın en ucuz ülkelerinden biri. Akaryakıtta zaten bir otomatik fiyatlandırma mekanizması var. Dünyadaki fiyatlar çerçevesinde belirleniyor. ÖTV artışıyla yapılan da depremin etkileri, depremle mücadele ile alakalı Türkiye’nin ihtiyaçları kapsamında yapılmış bir vergi düzenlemesidir.”

Emeklilere zam sinyali, fırsatçılara cezai işlem

Öte yandan emekli memurlara yapılan zamlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan fırsatçılara yönelik cezai işlemlerin artacağının sinyalini verdi.

İşte Erdoğan’ın o açıklamaları: “Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e yükselttik. Memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı. Biz memurumuza, çalışanımıza, emeklimize bu zamları yaparken, bazı fırsatçı, açgözlüler de adeta vatandaşın cebine elini uzatıyor. Bu fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız, denetimlerini sıklaştırdı, cezai işlemleri artırıyoruz.”

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.