Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması başvurusunda karar

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması başvurusunda karar
Cem Garipoğlu’nun ölmediği iddiası üzerine mezarının açılması için son olarak Adalet Bakanlığı’na başvurulmuştu. Bakanlıktan mezarının açılması başvrusunda karar çıktı.

Münevver Karabulut, henüz 18 yaşındayken, 3 Mart 2009'da, Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüş ve Karabulut'un cesedi parçalara ayrılmış halde, bir bavul ve gitar çantası içinde Etiler'deki çöp konteynerinde bulunmuştu.

Cinayetin ardından kaçan Cem Garipoğlu, 197 gün sonra teslim olmuş ve yargılamanın ardından mahkum olan Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde, Silivri 5 No'lu L Tipi Cezaevinde intihar ettiği açıklanmıştı.

Olayın kamuoyuna yansımasıyla birlikte Garipoğlu'nun akıbeti hakkında birçok iddia ortaya atıldı. Cem Garipoğlu’nun intihar etmediği; ölen kişinin başka biri olduğu, kaçırıldığı ya da öldürüldüğü söylendi.

Münevver Karabulut’un ailesinin Garipoğlu’nun mezarının açılmasına dair iki talebi de reddedilmişti.

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberine göre, Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’un katil Cem Garipoğlu’nun ölmediği iddiası üzerine mezarının açılması için son olarak Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu. Bakanlıktan mezarının açılmasına red kararı çıktı.

İlgili Haberler

Kaynak:Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.