Münevver Karabulut'un vahşice katledilmesi Türkiye'nin gündeminde: 'Kolektif bir kadın cinayeti'

Münevver Karabulut'un vahşice katledilmesi Türkiye'nin gündeminde: 'Kolektif bir kadın cinayeti'
Oyuncu Nilperi Şahinkaya, Münevver Karabulut cinayetinin katili Cem Garipoğlu'nun kız kardeşiyle fotoğraf çekmesi sonrası cinayetin yeniden gündeme gelmesine ilişkin Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu açıklama yaptı.

Oyuncu Nilperi Şahinkaya, Münevver Karabulut cinayetinin katili Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi Sakine Garipoğlu’yla fotoğraf çekmesinin ardından yaptığı açıklama sonrasında yaşanan olay yeniden gündeme oturdu.

Münevver Karabulut, henüz 18 yaşındayken, 3 Mart 2009'da, Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüş ve Karabulut'un cesedi parçalara ayrılmış halde, bir bavul ve gitar çantası içinde Etiler'deki çöp konteynerinde bulunmuştu.

Cinayetin ardından kaçan Cem Garipoğlu, 197 gün sonra teslim olmuş ve yargılamanın ardından mahkum olan Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde, Silivri 5 No'lu L Tipi Cezaevinde intihar ettiği açıklanmıştı.

Olayın kamuoyuna yansımasıyla birlikte Garipoğlu'nun akıbeti hakkında birçok iddia ortaya atıldı. Cem Garipoğlu’nun intihar etmediği; ölen kişinin başka biri olduğu, kaçırıldığı ya da öldürüldüğü söylendi.

Münevver Karabulut’un ailesinin Garipoğlu’nun mezarının açılmasına dair iki talebi de reddedilmişti.

Son olarak Nilperi Şahinkaya'nın paylaşımı Cem Garipoğlu'nun ailesi hakkındaki iddiaları yeniden gündeme getirdi. Sakine Garipoğlu'nun aile fotoğrafını paylaşması cinayetin aile tarafından ‘örtpas edildiği’ iddiaları ortaya koyulurken Garipoğlu’nun intihar etmediği ileri sürülüyor.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), Nilperi Şahinkaya'nın paylaşımı sonrası yeniden gündeme gelen Münevver Karabulut cinayetine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada Münevver Karabulut'un vahşice katledilmesinin gündeme gelmesinin sebebi olarak Garipoğlu ailesinin pişkinliği, belli bir kesim tarafından aile ile sürdürülen sosyal ilişki ağları, ünlülerin aile ile verdikleri boy boy hicapsız pozları işaret edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Münevver Karabulut'un vahşice katledilmesi tekrar Türkiye’nin gündeminde. Buna Garipoğlu ailesinin pişkinliği, belli bir kesim tarafından aile ile sürdürülen sosyal ilişki ağları, ünlülerin aile ile verdikleri boy boy hicapsız pozlar sebep oluyor. Katilin babasını savunan avukat Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı görevi yaptı bu ülkede... Hayır, kimse kadınlara “savunma hakkından” bahsetmeye kalkmasın, neyin ne olduğunu sizden çok daha iyi biliyoruz.

"Münevver Karabulut cinayeti, katil Cem Garipoğlu’nun ailesinin de suça ortaklığıyla gerçekleştirilmiş kolektif bir kadın cinayetidir. Bu vahşi cinayet, yaşı fark etmeksizin her kadın için ağır bir travmadır. Garipoğlu Ailesi'nin günümüzde de süregelen sorumsuz tavrı, toplumsal adalet ve kamu vicdanı ekseninde asla kabul edilebilir değildir ve suçun şahsiliği ilkesi dahilinde tartışılamaz.

Buradan uyarıyoruz; bu konuyla ilgili paylaşımların kamu vicdanını gözeterek yapılması şarttır. Bu uyarımız, Garipoğlu Ailesi'nin maddi gücüne dayanarak ailenin bu cinayetin parçası olduğunu unutturmaya çalışanlara, kamu vicdanını zedeleyecek paylaşımları neticesi gelen eleştirilere kulak tıkayanlara ve Münevver Karabulut’un hatırasına saygısızca saldıran bizzat Garipoğlu Ailesine.”

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.