CHP İstanbul, Genel Kurula kaç delege gönderiyor?

CHP İstanbul, Genel Kurula kaç delege gönderiyor?
CHP İstanbul Kongresi’nin ve İl Başkanı ile delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından büyük kurultay heyecanı daha da arttı. Peki CHP İstanbul’dan Genel Kurul’a kaç delege gidiyor? İşte yanıtı…

CHP’nin İstanbul İl Kongresi ve İl Başkanlığı Seçimi 8 Ekim 2023 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Gün boyu süren kongrede İl Başkanlığı Seçimi de gerçekleşti. Delegelerin oyları sonucunda Özgür Çelik 342, Cemal Canpolat ise 310 oy aldı. Oylama sonucunda Özgür Çelik CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı olmaya hak kazandı. Blok liste ile gerçekleşen seçimde il başkanının yanı sıra yönetim ve disiplin kurullarının asil ve yedek üyeleri de belirlendi. Böylece beyaz liste ile seçime katılan Özgür Çelik’in delegeleri kongreden zaferle ayrıldı.

CHP İstanbul delege sayısı kaç 2023?

İstanbul İl Kongresinde yapılan seçimler CHP’nin büyük kurultayı öncesinde oldukça önem taşıyor. Kurultayda oy kullanacak delegelerin büyük bir çoğunluğuna sahip olan İstanbul’dan seçilen adaylar büyük kurultayda parti yönetimini ve genel başkanı belirleyecek. Bu nedenle İstanbul’dan büyük kurultaya gidecek delegelerin sayısı da merak konusu oluyor.

CHP kurultayına İstanbul'dan kaç delege katılacak?

CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenecek büyük kurultayında toplam 1200 delege yer alacak. Bu delegelerin 196’sının ise İstanbul’dan katılacak isimlerden oluşacak.


İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.