CHP İstanbul’un seçimi büyük kurultayı nasıl etkiler?

CHP İstanbul’un seçimi büyük kurultayı nasıl etkiler?
CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanının ve delegelerinin belirlenmesinin ardından gözler büyük kurultaya çevrildi. Gazeteci Mehmet Mert, 4-5 Kasım’da yaşanacakları köşesine taşıdı…

Cumhuriyet Halk Partisi, 8 Ekim 2023 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongre ile İstanbul İl Kongresini tamamladı. Blok liste ile gidilen seçimde rakibi Cemal Canpolat’tan daha fazla oy alan Özgür Çelik ve Çelik’in beyaz listesindeki delegeler de seçimden zaferle ayrıldı. Peki CHP’nin 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek büyük kurultayı öncesinde oldukça önemli olan İstanbul İl Başkanlığı seçimini değişimcilerin adayı ve İmamoğlu’nun desteklediği isim olarak gösterilen Özgür Çelik’in kazanması partide dengeleri değiştirecek mi? Mehmet Mert konuya dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu…

Geri sayım başladı

Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, 10 Ekim tarihli köşe yazısında, CHP’de bundan sonra neler yaşanacağını kaleme aldı. Kurultaya bir aydan kısa bir süre kala delegelerin yakından inceleneceğini belirten Mert hem Genel Merkezin hem de İmamoğlu destekçilerinin önündeki seçenekleri yazdı.

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu uzlaşır mı?

İşte Mehmet Mert’in DAMGA’da yayınlanan o yazısından çarpıcı satırlar:

Bu durum büyük kurultayı nasıl etkiler?

Gelelim herkesin merak ettiği asıl konuya.

İstanbul sonuçları 4 Kasım’da gerçekleşecek büyük kurultayı nasıl etkileyecek?

Öncelikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve taraftarları 81 ilin delegelerini tek tek ele alıp inceleyecekler.

Binüçyüz küsur delege ile tek tek görüşecekler, tabloya bakacaklar.

Şayet rakam kendi lehlerine belirgin bir şekilde önde ise taviz vermeden kurultayda Kılıçdaroğlu’nu destekleyerek kurultaya gidecekler.

Olur da delegeler değişimden yana çıkarsa veya rakam ortada bir yerde kalırsa işte o zaman CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, diğer genel başkan adayı Özgür Özel bir araya gelir, ortak bir mutabakat ile kongreye giderler.

Burada İmamoğlu yerel seçimlerde İstanbul’un ilçe adaylarını ben belirleyeceğim, listeleri ben yapacağım şartı koyabilir.

Kılıçdaroğlu ise yeniden genel başkanlık koltuğuna oturmak için bütün şartları kabul edebilir.

Şimdiye kadar gerçekleşen ülke genelinde delege görüntüsüne bakılırsa, 1300 küsur delegenin çoğunluğu gelenekçi taraftan yana tavır alır gibi durmakta.

İstanbul’dan gelen 196 yenilikçi delegeler bu dengeyi ne kadar ölçüde değiştirir derseniz, bence Özgür Özel 300-350 delegenin oyunu alacaktı, şimdi de 500-550 delegenin oyunu alır.

Kurultayı Kılıçdaroğlu alırsa bile ciddi anlamda karizmayı çizdirir.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.