CHP, SADAT CEO’sunun Körfez turuna katılmasını sorguladı: Hangi unvanla orada bulunmakta?

CHP, SADAT CEO’sunun Körfez turuna katılmasını sorguladı: Hangi unvanla orada bulunmakta?
Melih Tanrıverdi'nin Suudi Arabistan heyetinde yer almasına CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez Turu'nun ilk durağı olan Suudi Arabistan'a gitmiş ve Uluslararası Savunma Danışmanlık A.Ş.’nin (SADAT) CEO’su Melih Tanrıverdi de Suudi Arabistan heyetinde yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uluslararası Savunma Danışmanlık A.Ş.’yle (SADAT) alakası olmadığını söylemleri gündeme gelmiş ve Melih Tanrıverdi'nin Suudi Arabistan heyetinde yer alması tepkilere neden olmuştu.

Tanrıverdi’nin Suudi Arabistan heyetinde yer almasının yankıları sürerken CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal da konuya ilişkin tepkisini gösteren isimlerden biri oldu.

Burcu Köksal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında SADAT’ın CEO’sunun hangi unvan ile Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmekte olduğunu sorgulayarak sert çıkıştı.

Koksal şu ifadelere yer verdi:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Bu paramiliter yapıyı açıklayın’ diye kapısına dayandığı SADAT’tan bahsediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Benim alakam yoktur’ dediği SADAT’tan bahsediyoruz. İşte bu SADAT’ın CEO’su Melih Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı ile beraber Körfez turuna katılmış, resmi görüşmelerde. Sayın Cumhurbaşkanı ve Körfez heyetine sormak istiyorum, SADAT’ın Türkçe'yi kaldıracağını, resmi dil olarak Arapça'yı getireceğini. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kaldırıp, yeni bir devlet olarak ASRİKA’yı kuracağını söyleyen SADAT, şimdi Körfez ülkeleri ile ASRİKA’yı kurmak için mi orada bulunuyor? Bunu soruyorum. Paramiliter yapı olduğu ortada olan SADAT’ın CEO’su hangi unvan ile Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmektedir? Hangi unvanla orada bulunmaktadır. ‘Hiçbir alakamız yok’ diyecekseniz, bir ihbarda bulunmak istiyorum. Körfez turunda kaçak yolcu bulunmakta.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.