CHP'de adaylık krizi: Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasında gerginlik

CHP'de adaylık krizi: Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasında gerginlik
CHP’de yeni PM toplantısı için gözler bugüne çevrilmişti fakat Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP PM öncesi telefon görüşmesi kriz yarattı. Gazeteci Mehmet Mert toplantı öncesi yaşanan krizi anlattı.

DAMGA ÖZEL- Yerel seçimler yaklaşırken partilerde de çalışmalar sürüyor. Şuana kadar gerçekleşen PM toplantılarında CHP Parti Meclisi 227 belediye başkan adayını belirlemiş ve İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş, Bolu’da ise Tanju Özcan yeniden aday gösterilmişti. Geçtiğimiz haftalarda yapılan toplantıda da 35 seçim bölgesinden 126 il ve ilçe için belediye başkan adayları açıklanmıştı.

CHP’de yeni PM toplantısı, bugün Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapılacaktı fakat beklenmedik gelişme PM ve MYK toplantısının sonuçlanmasını engelledi. Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP PM öncesi telefon görüşmesi gerçekleştirdi fakat görüşme iki isim arasında gerilimi yükselterek ciddi bir krize neden oldu.

Özgür Özel ve İmamoğlu arasında gerçekleşen telefon gergin sonuçlanınca Özel bu PM toplantısında aday belirleme görüşmesinin olmayacağını ilan etti.

Telefon görüşmesinde başta Adana büyükşehir belediyesinin Zeydan Karalar yönünde ilan edilmesi krize sebep olurken, İmamoğlu'nun Özel'den; Onursal Adıgüzel’in Kartal, Gül Çifti Çankaya, Buğra Gökçe İzmir, Ahmet Aras Bodrum adayı olarak açıklamasını talep etmiş.

Özgür Özel bu talepler karşısında “Gel o zaman bu koltuğa sen otur. Ben bugün Parti Meclisi’nde kimseyi açıklamıyorum” diye sert çıkınca, İmamoğlu telefonu Özgür Özel’in yüzüne kapatıyor. Özgür Özel de bu gerginlik sonrası PM ve MYK toplantısını sonlandırıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.