Bu taksimi kurt yapmaz!

Bu taksimi kurt yapmaz!
 Damga Genel Yayın Yönetmeni ve
Emekli maaşlarına yapılan zam tepkilere neden oldu. Türkiye Emekliler Derneği'nden yapılan açıklamada, emeklilerin yoksulluğa doğru sürüklendiği belirtilerek, “Yapılan hesaplamalar hayatın olağan akışına aykırıdır” denildi.

Emekli maaşlarına yapılan zam tepkilere neden oldu. Türkiye Emekliler Derneği'nden yapılan açıklamada, emeklilerin yoksulluğa doğru sürüklendiği belirtilerek, “Yapılan hesaplamalar hayatın olağan akışına aykırıdır” denildi. Açıklamada, emekliler arasında gelir adaletsizliğine de dikkat çekilerek, “En düşük emekli aylıkları asgari ücrete çekilmeli. Bütün aylıklara seyyanen zam uygulanmalı” çağrısında bulunuldu

EMEKLİ VATANDAŞ BÜYÜK BİR YOKSULLUĞA SÜRÜKLENİYOR

Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı dahil aylık artışları yüzde 49.25 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışları ise yüzde 37.57 olarak gerçekleşti. Bu duruma sert tepki gösteren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) yaptığı yazılı bir açıklama ile taleplerini sıraladı. “Fiyat algısının kalmadığı ortamda, TÜİK enflasyonunun piyasa gerçeklerinden daha da uzaklaşması, emekliyi çok büyük bir yoksulluğa doğru sürüklemektedir” denilen açıklamada, “İktidar piyasanın bu gerçekler doğrultusunda hareket etmelidir. Açıklanan enflasyon oranları ve yapılan hesaplamaların hayatın olağan akışına aykırıdır” ifadelerine yer verildi.

EMEKLİLER ARASINDA BÜYÜK BİR GELİR ADALETSİZLİĞİ VAR

Açıklamada, memur ve memur emeklilerine verilen yüzde 49.25'lik zamla beraber, emekliler arasındaki gelir adaletsizliğinin de giderek arttığı belirtilerek, “Bu durumun ortadan kaldırılması bütün emeklilerin ortak beklentisidir. En düşük emekli aylıkları asgari ücrete çekilmeli. Bütün aylıklara seyyanen zam uygulanmalı. Üzerine emekli zammı uygulanmalı. Bu artışların hazineye oluşturacağı yük, emeklinin insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesinden daha önemli değildir” denildi. Çarşı, pazar ateşinin emekliyi yaktığı belirtilen açıklamada, “Emeklinin sorunlarının gerçek çözümü intibaktır. Bir an evvel intibak süreci başlatılmalı ve gerekli yasal düzenleme yapılmalıdır” talebinde bulunuldu.

ana-fotoya-gom.jpg

GERÇEKLERLE YÜZLEŞİN!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ise yaptığı açıklamada, hükümet yetkililerinin ve parlamentonun piyasanın gerçeklikleriyle yüzleşmesi gerektiğini belirtti. Ergün, emeklisi mutlu bir toplum için kalıcı, kapsayıcı ve emeklisini kalkındıran bir modele geçilmesi çağrısında bulundu.

gc-pbzww8aabuyy.jpeg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum