CHP’de kongre süreci resmen başladı

CHP’de kongre süreci resmen başladı
Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kongre sürecinin resmen başladığı duyuruldu.

Cansev Temuçin - CHP sözcüsü Faik Öztrak, partisinin PM toplantısı sonrasında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak, yeni CHP MYK üyelerinin de ilk kez bir araya geldiği parti meclisi toplantısı sonrasında basının karşısına çıktı. CHP’nin kongre sürecine bugün itibarıyla başlandığını açıklayan Öztrak, takvimin hızla tamamlanmasına karar verildiğini belirtti.

İşte Faik Öztrak’ın basın toplantısından satır başları:

“Başta Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok çalıştık. Her iki seçmenden biri oyunu Kemal Kılıçdaroğlu’na verdi, 25 milyon 504 bin 724 yurttaşımızın oyunu aldık. Ancak istediğimiz sonuca ulaşamadık. Ama yılgınlığa, umutsuzluğa kapılmadan bize oy veren 25,5 milyon yurttaşımız başta olmak üzere, tüm yurttaşlarımızın hakkına hukukuna sahip çıkacağız. Cumhuriyet Halk Partisi bir asırdır süren, demokrasi, hak, hukuk ve adalet mücadelesine devam edecek.

“Özeleştirilerimiz devam ediyor”

Tekrarlıyoruz, bugün bizler için Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki 8. Gün değil, yerel seçim sürecinin 8. günüdür. Son seçimden bu yana geçen sürede; hem geçen seçimle ilgili özeleştirilerimize devam ediyor hem de yaklaşan yerel seçime hazırlıklarımızı başlatıyoruz. Tüzüğümüzün bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dönük, örgütümüzün taleplerini dikkate alacak bir komisyonun kurulmasına da karar verdik.

Örgütlerimizin yenilenerek, tazelenerek, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, kırmadan, dökmeden, güçlenerek, partimize yerel yönetim seçimlerinde büyük bir başarı yaşatması için, gereken her türlü çabayı göstereceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.