CHP’den Akşener’e jet yanıt: Biz karın ağrısı olarak görmedik!

CHP’den Akşener’e jet yanıt: Biz karın ağrısı olarak görmedik!
İYİ Parti lideri Meral Akşener’in grup toplantısında CHP’ye yönelik söylediği sözlere Ali Mahir Başarır’dan yanıt geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün TBMM Grubunda yaptığı konuşmada terör saldırısı sonrası ortak imza ile kabul edilen tezkere üzerinden CHP’ye yüklenmişti. “Karın ağrısı İYİ Parti miydi?” sözlerine sarf eden Akşener’e CHP’den yanıt gecikmedi.

Bugün TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, gelen bir soru üzerine İYİ Parti liderinin sözlerine yanıt verdi. “Biz Meral Akşener’i asla karın ağrısı olarak görmedik” diyen Başarır, İYİ Parti liderine 4 sene önceki tezkereyi hatırlatarak “Ne değişti?” diye sordu.

“Umarım halk da kendilerini karın ağrısı olarak görmez”

İşte Ali Mahir Başarır’ın konuya dair yaptığı açıklamalar:

"Biz Meral Akşener'i asla karın ağrısı olarak görmedik. Görmeyiz de. Umarım bu halk da kendilerini karın ağrısı olarak görmez. "Şunu söyleyeyim, dün yapılan görüşmeler devlet ciddiyetine uygun görüşmelerdi. Bir önceki vahim olayda 12 şehit vermiştik, 2 bakanın Meclis'e gelip bilgilendirme yapmasını talep etmiştik. O gün gelmemişlerdi. AKP'nin bildirisine imza atmayacağız demiştik. Ve Numan Bey geldi, CHP gereğini yaptı. burası çadır devleti değil. 12 şehidin acısı bitmeden 9 şehit daha vereceğiz, sonra bir kağıt parçasını getirecek AKP grubu, imzalayın olay bitti. Hayır! Bir hukuk devletinde bakanlar gelir Meclis'e, bunun hesabını verir. Meclis bir tezkere getirir partiler de gereğini yapar. Yaptı mı? Yaptı.

“4 yılda ne değişti?”

Meral Hanım bence böyle güzel bir sistemin önemine baksın, AKP bildirilerinin peşinde değil MEclis iradesinin vermiş olduğu bildiriye baksın. Ben değerli hanımefendiye sormak isterim. 4 yıl önce yine şehit vermiştik, yine ortak bildiri verilmişti. Meral Hanım imzalamamıştı. Terörü yaratan AKP ile aynı çizgide olmak istemiyoruz demişti. Ne değişti?"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.