CHP’li aday Iraklı çocuklara yönelik tepki çeken sözlerinde geri adım attı: 'Maksadını aştı'

CHP’li aday Iraklı çocuklara yönelik tepki çeken sözlerinde geri adım attı: 'Maksadını aştı'
CHP Mamak adayı Veli Gündüz Şahin, Iraklı çocuklara yönelik sözlerinden dolayı özür dileyerek söylemlerinin maksadını aştığını belirtti.

Yerel seçimlere sayılı günler kala belediye başkan adayları esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. CHP’nin Mamak adayı Veli Gündüz Şahin, ziyaretlerini gerçekleştirdiği esnada sokakta 3 Iraklı çocuk gördü. Göç yaratan politikalara karşıtlığını sokakta gördüğü 3 Iraklı çocuğa yansıtan Şahin'in buradaki sözleri tepkileri de beraberinde getirdi.

Şahin, burada 3 çocuğu işaret ederek , "Bu çocuklar yarın büyüdüğü zaman bizim memleketimize büyük sorun olur” dedi. Konuşması kayıt altına alınan Şahin'in Iraklı çocuklara yönelik söylemleri sosyal medyada dolaşıma girdi ve kısa sürede tepki çekti.

Bunun üzerine sözlerinde geri adım atan Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla özür diledi. Sığınmacı meselesinin yarattığı sorunlara dikkat çekmeye çalışırken kullandığı ifadelerinin maksadını aştığını belirten Şahin, "Başta oradaki evlatlarımız olmak üzere hassasiyet duyan herkese samimi özürlerimi iletiyorum." dedi.

Böyle bir konuyla gündeme gelmenin kendisini üzdüğünü söyleyen Şahin, bu konu üzerinden 'partiyi yıpratmaya çalışan fırsatçıları' kınadığını kaydetti.

Şahin’in açıklaması şöyle oldu:

“Bugün Mamak ilçemizde, sığınmacı meselesinin yarattığı sorunlara dikkat çekmeye çalışırken kullandığım ifadeler maksadını aşmıştır. 100 yıl boyunca her türlü ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı durmuş Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ferdi olarak, böyle bir konuyla gündeme gelmek beni derinden üzmüştür.

İlçe Başkanlığı, milletvekili adaylığı ve belediye başkan adaylığı görevlerinde bulunarak hizmet ettiğim partimin göçmenlere değil göç yaratan politikalara karşı olduğu, hepinizin malumudur. Asla niyetim olmadığı halde, amacını aşan ifadelerim nedeniyle, başta oradaki evlatlarımız olmak üzere hassasiyet duyan herkese samimi özürlerimi iletiyorum.

Beni yakından tanıyan herkesin, bu ifadelerin görüşlerim olmadığını bildiğine inanıyor, bu konu üzerinden, partimizi yıpratmaya çalışan fırsatçıları da kınıyorum.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.