CHP'li Ali Şeker sandık başında darp edilmişti: Takipsizlik kararına itirazı da reddedildi

CHP'li Ali Şeker sandık başında darp edilmişti: Takipsizlik kararına itirazı da reddedildi
28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde, Şanlıurfa Karaali köyünde saldırıya uğrayan eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, şikayette bulunmasının ardından mahkemenin kararına itiraz ettiğini ancak itirazının reddedildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs gününde Şanlıurfa’da görevli olan önceki dönem CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için darp edilmişti.

Yaşanan olay sonrası şikayette bulunan Şeker, yerel mahkemenin kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdiğini açıklamıştı. Bu karara itiraz eden Şeker, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla itirazının reddedildiğini duyurdu.

Karara tepki gösteren Şeker, "Tehdit, toplu saldırı, linç girişimi yaralama var. Seçim güvenliğinin ortadan kaldırılması var. Köyde oy vermeye gelmesi engellenen 550 kadın seçmenin ve 400 kadar gelmeyen erkeğin yerine sahte imzalarla oy kullanma var. Hepsinin üstüne bir de dava açmaya gerek görmeyen adalet…" ifadelerini kullandı.

Söz konusu kararlara karşı Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunduğunu belirten Şeker şunları yazdı:

"28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde, Şanlıurfa Karaali köyünde linç girişimine maruz kalarak yaralanmış ve şikayette bulunmuştum. Yerel mahkeme kovuşturmaya yani dava açılmasına yer olmadığına dair karar vermiş, ben de bu karara itiraz etmiştim. İtirazımız da reddedildi. Tehdit, toplu saldırı, linç girişimi yaralama var.

Seçim güvenliğinin ortadan kaldırılması var. Köyde oy vermeye gelmesi engellenen 550 kadın seçmenin ve 400 kadar gelmeyen erkeğin yerine sahte imzalarla oy kullanma var. Hepsinin üstüne bir de dava açmaya gerek görmeyen adalet…

Seçim alanında,halen görevde olan bir Milletvekiline saldırının ve seçim hilelerinin cezasız kalmaması, adaletin tecellisi ve seçim güvenliğinin tesis edilmesi için bu kararlara karşı ANAYASA MAHKEMESİ’ne başvuruda bulundum. Sinoplu Diogenes’ten 2400 yıl sonra adalet aramaya devam”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.