CHP'li Gülcan Kış, Sivas’ta katledilenleri unutmadı

CHP'li Gülcan Kış, Sivas’ta katledilenleri unutmadı
CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 2 Temmuz 1993’te meydana gelen Sivas katliamında hayatını kaybeden 33 canı andı.

HABER MERKEZİ - Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 2 Temmuz 1993’te meydana gelen Sivas katliamında hayatını kaybeden 33 canı andı. Kış, “Tarihe kara bir leke olarak geçen, yüreğimizin en derinlerinde yaşadığımız Sivas katliamı aklın, vicdanın sustuğu, yandığı kara bir gündür” dedi.

30 yıl önce bugün, Sivas’ta insanlığın öldüğünü ifade eden Kış, tarihimizin en büyük utançlarından biri olan bu katliamın toplumsal hafızalardan asla silinmeyeceğini vurguladı. İnançlara, kimlikliklere karşı yapılan her türlü ayrımın ve toplumsal ayrıştırmanın karşısında olduklarını kaydeden Kış, milyonlarca insanın gözü önünde yaşanan bu katliamı bir kez daha kınadığını, Madımak’ın sönmeyen bir ateş olduğunu ifade etti.

İNSANLIK SUÇUNUN ZAMAN AŞIMI OLMAZ

Bu ülkenin aydınlık yüzlerinden korkanların, 30 yıl önce Sivas’ta gencecik insanlara kıydıklarını belirten CHP’li Kış, “Bu karanlığı yeneceğiz, bu ülkede demokrasiyi, özgürlüğü, birliği ve beraberliği hakim kılacağız” dedi.

2 Temmuz 1993 tarihinde sadece 33 aydının değil, adaletin, hukukun, laikliğin ve demokrasinin de yakıldığını vurgulayan Kış, katliamın üzerinden tam 30 yıl geçtiğini, gerçek sorumluların açığa çıkarılmadığını ve Sivas’ta 30 yıldır adalet arayışının devam ettiğini belirtti.

Davanın zaman aşımına uğratılmasına da tepki gösteren CHP’li Kış, “İnsanlık suçunun zaman aşımı yoktur” diyerek, Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyenlerin her zaman karşılarında Cumhuriyet Halk Partisi’ni bulacaklarını söyledi.

Madımak’ta adalet sağlanmadan Türkiye’de adaletin sağlanmayacağına değinen Milletvekili Kış, “Adalet tecelli edene kadar, hukukun üstünlüğünü kurana kadar bu mücadelemiz devam edecek, Sivas’ın ışığı hiç sönmeyecek” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.