CHP'li Gülcan Kış'tan 'barınma ve geçinme sorununa' dair açıklama: Meclis'te acilen komisyon kurulmalı

CHP'li Gülcan Kış'tan 'barınma ve geçinme sorununa' dair açıklama: Meclis'te acilen komisyon kurulmalı
CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, "Aylarca emek verip kazandığı üniversitelere gidememesi ev kiralarını nasıl ödeyeceği derdine düşmesi kabul edilemez. Acilen Meclis araştırma komisyonu kurulmalı" ifadelerini kullandı.

Üniversite tercih sonuçlarının açıklamasına sayılı günler kala barınma problemi konusu yeniden gündeme geldi.

Türkiye'de Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının kapasitesi yetersiz kalırken çoğu öğrenci günden güne artış gösteren ev kiraları ve özel yurt ücretleri ile nasıl mücadele edeceği belirsizliği içerisine düştü.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kış, üniversite sınavını kazanacak olanların aylarca emek verip kazandığı üniversitelere gidememesini ev kiralarını nasıl ödeyeceği derdine düşmesini kabul edilemeyecek bir durum olduğunu söyledi.

Konuya ilişkin harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Kış, acilen Meclis araştırma komisyonu kurulması gerektiğinin altını çizerek barınma sorunu ve geçim kaygısının bir an önce çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kış söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Üniversite tercihlerini yapan öğrencilerimiz üniversiteyi kazandıklarına sevinemiyorlar. Çünkü onları barınma sorunu ve geçim derdi bekliyor. Bir ülke düşünün ki gençleri yeteneklerine ilgi alanlarına göre değil de hangi şehir ucuz ve barınma sorunu olmayacaksa o ilde bulunan üniversiteye tercih yapmak zorunda kalsın; bu ülkenin en büyük ayıbıdır."

"Sonuçlar açıklanmadan birçok öğrenci geçim sıkıntısı ya da barınma sıkıntısı yaşayacağı için üniversite kayıtlarını bir yıl dondurmayı düşünüyor. Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurt kapasitesi ortada. Yurt fiyatları almış başını gidiyor, ev kiraları ise asgari ücretli ya da bir emeklinin bile karşılayamayacağı fahiş fiyatlara sahip. Bu ülkenin geleceği tehdit altında. Aylarca emek verip kazandığı üniversitelere gidememesi ev kiralarını nasıl ödeyeceği derdine düşmesi kabul edilemez. Acilen Meclis araştırma komisyonu kurulmalı ve üniversite öğrencilerimizin barınma sorun geçim kaygısı bir an önce çözülmelidir. "

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.