CHP'li isim Özgür Özel'in istifasını istedi: 'Doğru ve etik değil'

CHP'li isim Özgür Özel'in istifasını istedi: 'Doğru ve etik değil'
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını ilan eden Özgür Özel için "Grup başkanlığı koltuğunda otururken genel başkan adayı olması doğru ve etik değildir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisinin ardından parti içerisinde 'değişim' tartışmaları başlamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'de yaşanan "değişim" tartışmalarında en güçlü aktör olarak öne çıksa da tercihini İstanbul'dan yana kullanmış ve yerel seçimlerde İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıktığını söylemişti.

Geçtiğimiz zamanlarda CHP Genel Başkanlığı adaylığına ilişkin “Sorumluluktan kaçmam” diyerek fedakarlık yapmaktan da geri durmayacağını belirten CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de bugün adaylığını resmen ilan etti.

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Özel, "Sorumluluk üstlenmeyen bir yönetim kabul edilemez. Tarihsel bir kararın eşiğindeyiz. CHP'deki değişimi, ülkenin değişimi için ön koşuldur. Bizim de hikayemiz burada başlıyor. CHP Genel Başkanlığı adaylığımı ilan ediyorum." dedi.

CHP'den gelen destek mesajlarının yanı sıra Özel'e 'grup başkanlığı koltuğunda otururken genel başkan adayı olmasının doğru ve etik' bulunmadığı yönünde açıklama geldi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını ilan eden Özgür Özel için grup başkanlığından istifa ederek yarışmasının daha doğru olacağını söyledi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Öztunç, şunları kaydetti:

“Sayın Özgür Özel’e başarılar diliyorum. Genel başkan adaylığı her CHP’linin hakkıdır. Ancak Genel Başkan adına Grup başkanlığı koltuğunda otururken genel başkan adayı olması doğru ve etik değildir. Grup başkanlığından istifa ederek yarışmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.”

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa Dolu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.