Kılıçdaroğlu ilçe başkanlarıyla görüştü! İstanbul İl Başkanlığı için hangi isimler öne çıktı?

Kılıçdaroğlu ilçe başkanlarıyla görüştü! İstanbul İl Başkanlığı için hangi isimler öne çıktı?
CHP’de il kongreleri başlarken tüm gözler İstanbul İl Başkanlığı seçimine çevrildi. Masadaki adaylar giderek netleşirken Kılıçdaroğlu’nun talepleri de ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi değişim tartışmaları altında ilçe kurultaylarını tamamlayarak il kurultaylarına başladı. İstanbul’da ise kurultay kadar il başkanlığı seçimi de önem arz ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ideal aday tarifini ortaya koyarken masada 10’a yakın ismin olduğu söyleniyor.

Cumhuriyet’in haberine göre, İstanbul’da 39 ilçe başkanı ile bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanlığı için net mesaj verdi. Kılıçdaroğlu, yeni seçilecek il başkanının Canan Kaftancıoğlu’nun yukarıya taşıdığı çıtayı daha da yükseltmesi gerektiğini dile getirdi.

Hangi isim öne çıkıyor?

Öte yandan CHP İl Başkanlığı için ismi öne çıkan kişiler de netleşmeye başladı. Kulislerde adı sık sık geçen İBB Meclis Üyesi Selçuk Sarıyar ile birlikte eski İstanbul il başkanı Cemal Canpolat ve Kağıthane ilçe başkanı Mehmet Ali Yüksel’in adları ön plada.

İmamoğlu kimi destekliyor?

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteklediği isimler de adaylık için adı geçenler arasında yer buluyor. Bu isimler arasında; CHP PM Üyesi Onursal Adıgüzel ve Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik yer alıyor.

Kılıçdaroğlu’nun en fazla sıcak baktığı ismin Selçuk Sarıyar olduğu konuşulurken, İmamoğlu cephesinde ise Özgür Çelik’in ön plana çıktığı söyleniyor.

CHP İstanbul İl Kongresi ne zaman?

Tüm bu adaylık tartışmalarının ışığında kongreye gidecek olan CHP’de İstanbul İl Kongresinin ise 8 Ekim 2023 tarihinde yapılması planlanıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.