CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimi ne zaman, il kongresi hangi tarihte 2023?

CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimi ne zaman, il kongresi hangi tarihte 2023?
CHP’de ilçe kongrelerinin tamamlanmasıyla birlikte il kongrelerine başlandı. Pek çok kişi İstanbul il kongresinin ve il başkanlığı seçiminin ne zaman yapılacağını merak ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre heyecanı devam ediyor. İlçe kongrelerinde sürecin tamamlanmasıyla il kongreleri için takvim işlemeye başladı. Kurultay hazırlıkları süren partide en merak edilen kongrelerden biri ise İstanbul oluyor. Kongre ile birlikte CHP İstanbul İl Başkanlığı seçiminin sonucu da büyük bir merakla bekleniyor. Peki yeni CHP İstanbul İl Başkanının belirleneceği CHP İstanbul İl Kongresi ne zaman yapılacak, başkanlık seçimi hangi tarihte düzenlenecek? İşte cevabı..

Kurultay heyecanı sürüyor

CHP’de genel başkanlık seçimi adım adım yaklaşırken iki isim de adaylıklarını açıklayarak yarışa katılacaklarını ifade etmişti. Özgür Özel ve Örsan Öymen’in CHP Genel Başkanı olmak için adaylıklarını açıklamıştı.

CHP İstanbul delege seçimi ne zaman 2023?

İl kongrelerinin devam ettiği CHP’de büyükşehirler de il başkanlıkları ve delege seçimleri de merakla bekleniyor. Özellikle delege sayısının fazlalığı ile dikkat çeken İstanbul’da yapılacak kongrenin tarihi araştırılıyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimi hangi gün?

Toplam 196 delegesi bulunan İstanbul’da delege seçimi heyecanı ile birlikte İstanbul İl Başkanlığı seçiminin sonucu da merak ediliyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı koltuğu için bazı isimlerin ön plana çıktığı biliniyor.

CHP İstanbul İl Kongresi ne zaman 2023?

Tüm bu gelişmeler ışığında il kongrelerine devam eden CHP’de İstanbul kongresi için de tarih belli oldu. Buna göre CHP İstanbul İl Kongresi’nin 8 Ekim 2023 Pazar günü gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Delege seçimi ile birlikte 8 Ekim Pazar günü yeni CHP İstanbul İl Başkanı’nın da belirlenmesi bekleniyor.

CHP Ankara İl Kongresi ve başkanlık seçimi ne zaman, hangi gün 2023?

Öte yandan il kongrelerine hız kesmeden devam eden CHP’de 72 delegesi bulunan Ankara’da ise 23 Eylül Cumartesi günü il kongresi gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.