CHP’li Karabat’tan çarpıcı tespit: Faizde varılacak yer Arjantin’in yanı!

CHP’li Karabat’tan çarpıcı tespit: Faizde varılacak yer Arjantin’in yanı!
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat iktidarın faiz politikasını çarpıcı örnekler vererek eleştirdi.

Türkiye ekonomisinin geldiği noktaya dair çeşitli açıklamalar yapan CHP’li Özgür Karabat, faiz artırımları üzerinden “Arjantin” benzetmesi yaparak AK Parti’ye yüklendi.

Özgür Karabat kişisel Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla, Türkiye’nin ekonomik krizden neden çıkamadığını anlattı. Faiz artırımının durumu düzeltmeyeceğini söyleyen Karabat, işsizlik oranlarının ise artacağını iddia etti.

“Halk yoksullaşırken, rantçılara servet transferi…”

İşte Özgür Karabat’ın çarpıcı tespitler içeren o paylaşımında yer alan ifadelerin tamamı:

“Türkiye ekonomisi AKP'nin vizyonsuz politikaları nedeniyle krizden çıkamıyor. Halkın hanesine sürekli yoksulluk yazılırken, rantçılara servet transferi hızla devam ediyor.

Sanayinin dönüştürülmediği, dışarıya bağımlı olduğu bir dönemde faiz indirimleri ile enflasyon patlatıldı. İnsana ve üretime yatırım yapılmadı. Toplum kutuplaştırıldı, güvensizlik aşılandı.

f6oih5owuaa5ziv.jpeg

Şimdi faiz artırımları ile bu durumun düzeltileceği düşünülüyor. 4 ay önce faizi düşürenler, 4 ayda faizi yüzde 21,5 artırıp yüzde 30'a çıkardılar diye alkışlanmayı bekliyorlar. Yine büyük bir yanılgı içerisindeler.

"İşsizlik ve durgunluk artacak"

Türkiye'nin dünya liginde rakibi olduğu Meksika, Endonezya, Güney Afrika ve Hindistan gibi ülkeler faizde Türkiye'nin oldukça gerisindeler. Ama Türkiye tabloda da göreceğiniz üzere bu ülkelerden net bir şekilde ayrışıp, Arjantin'e doğru yaklaşıyor.

AKP'nin faiz artırımları enflasyon konusunda pek bir işe yaramayacak, artan işsizlik ve durgunluğu göreceğiz. AKP ise baz etkisi ile enflasyonu düşürdüğünü iddia edecek."

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.