CHP'li Özgür Karabat'tan 'Hafize Gaye Erkan' yorumu: 'Bu istifanın esas sebebi...'

CHP'li Özgür Karabat'tan 'Hafize Gaye Erkan' yorumu: 'Bu istifanın esas sebebi...'
Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın istifa kararının ardından CHP'li Özgür Karabat'tan çarpıcı paylaşım geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifa kararını değerlendirdi.

Hafize Gaye Erkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevinden affını istediğini duyurmuştu. Gerekçe olarak da ailesi hakkında çıkan iddiaları gösteren Erkan, kendisine 'büyük bir itibar suikasti kampanyası' düzenlendiğini söylemişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Gaye Erkan’ın aldığı kararın 'tamamen şahsi ve kendi takdirleri' olduğunu belirtmişti.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Karabat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'istifanın esas sebebini enflasyon hedefinin tutmayacak' olmasına bağladı. Suçluyu sadece Gaye Erkan'da görmeyen Karabat, Mehmet Şimşek ve AK Parti'yi de bu durumdan sorumlu tuttu. "TCMB’nin başına artık kim gelirse gelsin, ekonomi politikaları dikiş tutmayacaktır" diyen Karabat "TCMB’nin kurumsal kimliği ve itibarı AKP sayesinde iki paralık olmuştur. Merkez Bankası, adeta başkan öğütme makinesi haline gelmiştir. TCMB’nin başına artık kim gelirse gelsin, ekonomi politikaları dikiş tutmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Karabat şunları yazdı:

Hafize Gaye Erkan’ı getiren Mehmet Şimşek’ti. Geçen yıl haziran ayında göreve gelmesinin ardından Şimşek ile Erkan’ın bazı konularda anlaşamadıkları kulislerde konuşulmaya başlandı. Erkan’ın TCMB başkanlığının ötesinde siyasi hedefleri olduğu belirtiliyordu.

"Ahmet Hakan’a röportaj bardağı taşıran son damlaydı"

Ahmet Hakan’a röportaj bardağı taşıran son damlaydı. Rasyonel zemin dedikleri, ekonomi yönetiminin kişisel hırslarından başka bir şey değildi. Burada suçlu sadece Hafize Gaye Hanım görülmesin. Evet, o çok yanlış işler yaptı, makamını şahsi çıkarı için kullandı. Ama Mehmet Şimşek de uyumsuz politikalar yürüttü.

'Bu istifanın esas sebebi...'

Enflasyon sadece TCMB’nin para politikası ile olacak iş değildi. Mehmet Şimşek bütçe disiplinini sağlayamadı. Devasa bütçe açığı verdi. KDV’yi yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkardı. Bir de Anayasa’nın rafa kaldırılması, AKP’nin hukuk tanımazlığı var. Can Atalay kararı ile siz hiçbir yatırımcıyı ikna edemezsiniz. Bu şartlarda Hafize Gaye Erkan’ın faiz politikası nasıl işe yarayacaktı? Bu istifanın esas sebebi enflasyon hedefinin tutmayacak olmasıdır. Suçlu sadece Hafize Hanım değil, aynı zamanda Mehmet Şimşek başta olmak üzere AKP’nin ileri gelenleridir.

"Kim gelirse gelsin, ekonomi politikaları dikiş tutmayacak"

Ülke Arjantin’e dönüşmek üzereyken, Hafize Gaye Erkan durumu fark edip erkenden çıkıp gitmiştir. TCMB’nin kurumsal kimliği ve itibarı AKP sayesinde iki paralık olmuştur. Merkez Bankası, adeta başkan öğütme makinesi haline gelmiştir. TCMB’nin başına artık kim gelirse gelsin, ekonomi politikaları dikiş tutmayacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.