CHP’li Özgür Karabat’tan iktidara açık çağrı: Maaş kayıpları derhal telafi edilmeli

CHP’li Özgür Karabat’tan iktidara açık çağrı: Maaş kayıpları derhal telafi edilmeli
Enflasyon rakamlarının geri dönük olarak düzeltmesi gerektiğini belirten CHP'li vekil Özgür Karabat, oluşan farkın 30 milyon çalışana ödenmesini istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, enflasyon rakamları üzerinden asgari ücret ve memur maaşlarına yapılan zam oranlarını değerlendirdi. Karabat, rakamların enflasyondan oluşan kayıpları telafi edecek biçimde derhal düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

30 milyon çalışanı etkiliyor

Cuhmuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve CHP PM Üyesi Özgür Karabat’tan iktidara çağrı geldi. Kişisel Twitter hesabından 7 maddelik bir mesaj yayınlayan Özgür Karabat, 30 milyon kişiyi ilgilendiren maaş zamlarına yeni bir düzenleme getirilmesi gerektiğini belirtti. Karabat, enflasyon verilerinin revize edilerek oluşan farkın çalışanlara ödenmesini talep etti. Öte yandan Karabat, asgari ücretin ve emekli maaşlarının derhal açlık sınırının üzerine çıkarılması gerektiğinin de altını çizdi.

"AKP çalışanı değil rantçıyı kolluyor"

İşte CHP’li Karabat’ın o paylaşımları:

MAAŞ KAYIPLARI TELAFİ EDİLMELİ

1) Eğer enflasyon en başından beri doğru açıklansaydı, asgari ücret 18 bin TL, memur maaşları da 35 bin TL olabilirdi.
Ama AKP’nin politikası çalışanı değil rantçıyı kolluyor.

2) Enflasyon verilerinin saptırılması gelir dağılımının daha fazla bozulmasına, halkın büyümeden pay alamamasına neden oluyor.
Rant sahipleri daha fazla zenginleşirken, halkın büyük çoğunluğu geçim sıkıntısı çekiyor.

3) Milli gelirin yarısı, en üst gelir grubundaki yüzde 20’ye gitmektedir. Orta sınıf bitirildi. Nüfusun büyük kısmı düşük gelire mahkum edildi.
Enflasyon ile kaynak transferinin daha net göstergesi olamazdı.

4) AKP’nin aslında enflasyonla mücadele arzusu da yoktur. Çünkü enflasyon adı konulmamış vergidir. Çalışanlar ve emekliler, varını yoğunu gıdaya, enerjiye, ulaştırmaya ve barınmaya harcıyor. AKP hükümeti de buradan yüksek vergiler toplayarak bütçeyi büyütüyor.

5) Her ne kadar Erdoğan “Enflasyon psikolojiktir” dese de, enflasyon AKP’nin politikası haline getirilmiştir. Sermaye transferi enflasyon ile sağlanmaktadır. Çalışanlar gözden çıkarılmış, 6 ayda bir gelecek zamma mahkum edilmiştir.

6) Devletin verdiği maaş zamları düşük olunca özel sektörde de düşük zamlar yapıldı.
Yani kaybeden kamu ve özel sektördeki 30 milyondan fazla çalışan oldu.
Devletin önce bu insanlardan özür dilemesi, sonrasında da geçmişe yönelik enflasyon verilerini revize ederek, farkını insanlara ödemesi gerekiyor.
7) Madem ki rasyonel politikalar diyorsunuz, TÜİK normale dönme işaretleri veriyor, o halde çalışanların ve emeklilerin geçmişe dönük haklarını da verin. Asgari ücret ve emekli maaşlarını derhal açlık sınırının üzerine taşıyın.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.