Akşener, İYİ Parti’nin İzmir adayını açıkladı

Akşener, İYİ Parti’nin İzmir adayını açıkladı
Fatih Altaylı’nın programına konuk olan İYİ Parti lideri Meral Akşener, büyükşehirlerde ayrı aday çıkaracaklarını belirterek ilk kez isim verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlere ilişkin ilk kez bu kadar net konuştu. 81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını dile getiren Akşener, İzmir’de adaylık için öne çıkan ismi de telaffuz etti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olarak gündeme ve yerel seçimlere dair soruları cevaplandırdı. Yerel seçimlerde büyükşehirlerde kendi adaylarını çıkarmak istediklerini söyleyen Akşener; İzmir, Bursa ve Antalya’da çeşitli isimlerin adaylık için talepleri olduğunu belirtti.

İşte İzmir’de öne çıkan o isim

Meral Akşener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için öne çıkan isim olaraksa Ümit Özlale’nin adını verdi. Akşener, Ümit Özlale’nin İzmir’de çalışmalarının sürdürdüğünü ve adaylık için istekli olduğunu belirterek, “CHP ceketini assa seçilir diye bir kanaat var. Öyle adaylar çıkaracağız ki belki bizimki seçilecek” dedi.

1639671628126-aksener.jpg

“Belki bizim adayımız seçilecek”

İşte Merak Akşener’in yerel seçimlerde aday olarak öne çıkan isimlere yer verdiği o açıklamaları:

“Fatih Altaylı: İstanbul'un ve Ankara'nın Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kaybedileceğini göze alıyor musunuz?

Hepsini göze alıyoruz. Öyle adaylar çıkaracağız ki belki bizimki seçilecek. Mesela İzmir'de CHP ceketini assa seçilir diye bir kanaat var. Ümit Özlale şuan itibariyle çalışıyor. Ve bize ‘ben adayım' dedi. Bugün de ben buradan ilan ediyorum.

“Bursa’da ilçe başkanımız belediye başkan adayı oldu”

Daha dün Bursa'da bir ilçe başkanımızı, belediye başkan adayı ilan ettik. Bursa özelinde olmak üzere bütün ilçelerde de aday çıkaracağız.

“Eskişehir’de genç bir aday var”

Mesela Antalya'da bir arkadaşımız geldi bana; ‘ben aday olmak istiyorum.' dedi. ‘Çalış' dedim. Şu anda çalışıyor. Eskişehir'de genç bir arkadaşımız var, bakacağız.

“81 ilde aday çıkaracağız”

81 ilde aday çıkaracağız. Bu karar Genel İdare Kurulu'ndan geçtiği andan itibaren nihai karardır. 81 ilde aday çıkaracağız. Ama mesela küçük ilçelerde öyle şeyler olur ki yani teşkilatlar yapıyor bunu kendi aralarında. Kişiyi çekiyorlar geriye kalıyorsunuz. Onlar yapılabilir.

“Kurucu ayarlarımıza geri dönüyoruz”

Yerel seçimler kişilerle alakalı. Böyle bir sistemde biz arkadaşlarımızla herkesin bir Ümit Özlale olması şekliyle… Biz kalıcı olmanın yolunu arayacağız. Biz bu ülkeyi yönetmek için kurulduk kurucu ayarlarımıza dönüyoruz.

İlgili Haberler

Kaynak:Elif Erbay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.