Akşener: Ankara, İstanbul, İzmir’de ayrı aday çıkaracağız

Akşener: Ankara, İstanbul, İzmir’de ayrı aday çıkaracağız
Yerel seçimlere tek başına gireceklerinin bir kez daha altını çizen İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP’nin kaybetmesini göze alarak büyükşehirlerde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2014 yılının mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlere yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. 81 ilde kendi adayları ile yola devam edeceklerini söyleyen Akşener, büyükşehirlerde de ittifak kurmadan seçime gireceklerinin belirtti.

İYİ Parti yerel seçimlerde ne yapacak?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk oldu. Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Akşener, 14 Mayıs seçimleri öncesinde kurulan ittifaka değinerek yerel seçimde izleyecekleri yolu da anlattı.

"CHP'nin Ankara ve İzmir'i kaybetmesini göze alıyoruz"

81 ilde partisinin aday çıkaracağını belirten Akşener, özellikle Ankara ve İzmir’de kendi adaylarının kazanabileceğini iddia etti.

Akşener, Altaylı’nın “CHP’nin İstanbul ve İzmir’i kaybetmesini göze alıyor musunuz?” sorusuna ise “Hepsini alıyoruz, öyle adaylar çıkaracağız ki belki bizimki seçilir” yanıtını verdi.

“Her yerde ayrı gireceğiz”

İşte Meral Akşener’in siyaset kulislerine bomba gibi düşen o açıklamaları:

“Fatih Altaylı: Yerel seçimlerde İyi Parti ne yapacak?

Arkadaşlarımız diyor ki 'milletin sesini değerlendirmedi. Sen onları kötülemek zorunda değilsin öve bilirsin de ama biz her yerde ayrı gireceğiz.' Şimdi ben bunu GİK’e getireceğim. (Ankara ve İstanbul da dahil mi?) Ankara dahil. Ben de katılıyorum bu arada. Ama şöyle bir durum var, efendim ben el yükseltmek için bunları yapıyorum. Ortaya çıkan o resimde, şimdi bu kafayla gidildi askere tez alınıyor tezkere.

“Yarından itibaren ne annem ne babam kalacak”

Yarından itibaren ne annem ne babam kalacak. Buna hazırım. Canı isteyen istediğini yapabilir. Ben bu ittifak siyasetine şiddetle karşıyım. Bunlar insanları kutuplaştırıyor. Bütün bir şeçim boyunca fakirin derdini konuşamadık, emekliyi sığınmacıyı konuşamadık. Biz hiçbir şey konuşamadık. Biz PKK’lı değiliz, vay efendin Kandil bizi desteklemiyor diyerek gezdik, aynı benim 2018’de FETÖ’cülük üzerinden düştüğüm duruma düştük.

“Üçüncü yol olsun diye kurduk”

Yahu biz bunun için kurmadık bu partiyi. Biz bir üçüncü yol olsun diye kurduk. Yani iki yumruk arasına sıkıştırılmış Türkiye’yi bu tahterevalli sisteminin dışına çıkarabilecek bir yol olabilmek için kurduk. Milletimize bunu anlatacağız. Aslında kuruluş ayarlarına dönüyoruz biz şuan.

CHP İstanbul ve Ankara’yı kaybederse?

Fatih Altaylı: Bu durumda İstanbul ve Ankara’nın büyük ihtimalle Altılı Masa’nın eski ortağınızın partisi tarafından kaybedileceğini göze alıyor musunuz?

Hepsini alıyoruz. Belki bizimki seçilir. Öyle adaylar çıkaracağız ki.

"81 ilde aday çıkaracağız"

81 ilde aday çıkaracağız. Ama mesela küçük ilçelerde öyle şeyler olur ki yani teşkilatlar yapıyor bunu kendi aralarında. Kişiyi çekiyorlar geriye kalıyorsunuz. Onlar yapılabilir. Biz kalıcı olmanın yolunu arayacağız. Biz bu ülkeyi yönetmek için kurulduk kurucu ayarlarımıza dönüyoruz.

İlgili Haberler

Kaynak:Elif Erbay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.