CHP’li vekil tabloyu açıkladı: Suriyeli sayısı Türkleri geçti

CHP’li vekil tabloyu açıkladı: Suriyeli sayısı Türkleri geçti
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, bölgedeki Suriyeli sayısına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Cansev Temuçin - Hatay’daki sığınmacı sorununa dikkat çeken CHP’li Güzelmansur, Suriyeli sayısının Hataylı sayısından daha fazla olduğunu açıkladı.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP’nin TBMM Başkanlığı’na 23 vekil ile verdiği genel görüşme önergesinin detaylarını anlattı. CHP’nin konuya ilişkin pek çok önerge verdiğini belirten Güzelmansur, son önergenin konusunun Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmeleri için Suriye yönetimi ile anlaşılması hususunda olduğunu ifade etti.

“Sadece bizim sınır kapılarımız kapalı, Suriyelilere 11 yıldır katlanıyoruz” diyen Mehmet Güzelmansur, Hatay’ın sığınmacı sorunundan en çok etkilenen bölge olduğunun altını çizdi.
Hatay’da resmi verilere göre 400 bin sığınmacı olduğunu açıklayan Güzelmansur, bu rakamın gayri resmi verilere göre ise 600 bin olduğunu iddia etti.

11 yıldız kapalı olan Türk sınır kapılarına da değinen Güzelmansur sözlerini, Suriye uyruklu Türk vatandaşlarının bazı bölgelerde normal Türk vatandaşlarından daha fazla olduğunu söyleyerek tamamladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.