Yerel seçim için ilk anket sonucu açıklandı! İstanbul’da hangi parti önde?

Yerel seçim için ilk anket sonucu açıklandı! İstanbul’da hangi parti önde?
Türkiye yeni bir seçime hazırlanırken, yerel seçimler için yapılan bir anket çalışmasında ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Fatma Müge Yücetürk - 2024 yılının mart ayında düzenlenecek yerel seçimler öncesinde siyaset kulisleri hareketlenmeye başladı. Yerel seçimler için ilk anket çalışmalarının sonuçları açıklanırken, büyükşehirlerdeki oy oranları da belli oldu. 31 Mart 2024 tarihinde düzenlenmesi beklenen yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen bölgelerden biri İstanbul. Peki bugün seçim olsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni hangi parti kazanıyor? İstanbul’da kim önde? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Asal Araştırma şirketinin düzenlediği seçim anketi 10 Temmuz 2023 Pazartesi günü yayınlandı. 9 ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde yayınlanan ilk anket olma özelliği taşıyan çalışma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. İstanbul genelinde düzenlenen ankete, 2 bin 506 kişi katıldı. Anket, 2-9 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapıldı.

İşte İstanbul’da ilk sıradaki parti

Buna göre, ankete katılanlara "Bu Pazar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi Olsa" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 40,6’sı bu soruya AK Parti yanıtını verirken, yüzde 38,7’si ise CHP cevabı verdi.

MHP ile İYİ Parti burun buruna

Üçüncü sırada HDP/YSP yüzde 5,4’le yer alırken dördüncü sıradaki MHP’nin oy oranı yüzde 4,5 beşinci sıradaki İYİ Parti’nin ise yüzde 4,3 oldu. Listede yer alan Zafer Partisi, yüzde 1,5, Yeniden Refah Partisi, yüzde 1,2 ve TİP ise yüzde 1,0’lik oy oranlarına erişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.