Cumhur İttifakı yerel seçim işbirliği heyetleri bir araya geldi

Cumhur İttifakı yerel seçim işbirliği heyetleri bir araya geldi
Cumhur İttifakı'nın yerel seçimde işbirliği için çalışan heyetleri bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan ilk toplantıda, genel ilkeler ve prensipler ele alınacak.

Alınan bilgiye göre, AK Parti heyetinde, Genel Başkanvekili Efkan Ala, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP heyetinde ise Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül yer alıyor.

Heyetlerin ilk toplantısı, AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'da başladı.

Genel ilkeler ve prensipler ele alınacak

Heyetlerin görüşmesinde, yerel seçime ilişkin genel ilkeler ve prensiplerin ele alınması ile partiler arasında işbirliği seçenekleri ve başta büyükşehirler olmak üzere il bazlı değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.

Her iki parti de görüşmeler öncesinde yaptıkları ön çalışma kapsamında, geçmiş dönemdeki seçimleri, sonuçları, oy oranları ve aday profilleri açısından analiz etti.

AK Parti, 1950'den 2023'e kadar yapılan seçimlerin sonuçları ile bu süreçte parti ile benzer çizgideki partilerin oy oranlarını il, ilçe ve belde bazında ele aldı.

MHP de heyetler arası görüşme öncesi çalışmasını tamamladı. Parti, 2009'dan itibaren yapılan yerel seçimleri oy oranları başta olmak üzere tüm yönleriyle mercek altına aldı, 2018 ve 2023 genel seçim sonuçları da ayrıca değerlendirildi.

Nihai kararı Erdoğan ve Bahçeli verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortak heyetin çalışmasına ilişkin düzenli bilgilendirilecek ve çalışma onların talimatları doğrultusunda ilerleyecek. Çalışmanın içeriğine ilişkin nihai kararı, Erdoğan ve Bahçeli verecek.

İlgili Haberler

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.