Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması: Mahkemelerimizi tanımayanları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması: Mahkemelerimizi tanımayanları...
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir dizi ziyaret gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyahat öncesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Avrupa Konseyi'nin Osman Kavala hakkındaki kararına ise "Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Bu konuda AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi ne demiş bizi çok ilgilendirmiyor" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'ya yapacağı ziyaret öncesinde açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü önemsiyoruz. Bölgedeki gerilimi yakından takip ediyoruz. Barışın tesisi için adım atmaya hazırız.

Bu bölgenin önemli bir ülkesi olarak Rusya ile Ukrayna arasındaki olumsuz gelişmeleri çoğalması bizler için doğru değil. Kendi aralarında da bu ülkelerin temsilcileri, sürekli olarak savaştan yana olmadıklarını söylüyorlar, biz de benzer şeyleri söylüyoruz.


KABİL HAVAALANI'NDA SON DURUM

Şu anda Taliban'ın kendi için henüz bir yeknesaklığı yok. Maalesef nerede, neyi, nasıl ifade edeceklerini şu anda belirlemiş değiller. Bu son gelişmede, Kabil Havaalanı'na 777 uçağın inmesi ve bunun içerisinde Taliban'ın kabul etmeyeceği yolcuların olması süreci olumsuz etkiledi. Görüşmelerimiz devam ediyor.


"HERZOG MART AYINDA TÜRKİYE'YE GELECEK"

Mart ayının ortalarında inşallah bu ziyaret gerçekleşecek. Bu ziyaretle birlikte ikili ilişkilerimizi geleceğe yönelik çok daha farklı bir zemine oturtmanın gayreti içerisinde olacağız. Belki de sayın Herzog'un gelmesinden önce onların özel temsilcilerinin bize geldiği gibi biz de özel temsilcimizi İsrail'e göndererek süreci başlatacağız.


"BİZİM MAHKEMEMİZİ TANIMAYANI BİZ DE TANIMAYIZ"

Türkiye'nin özellikle başta ilk derece mahkemeleri olmak üzere, bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Bu konuda AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi ne demiş bizi çok ilgilendirmiyor. Biz kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını bekliyoruz. Bu saygıyı duymayanlara kusura bakmasınlar bizim saygımız olmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.