Cumhurbaşkanı Erdoğan Hafize Gaye Erkan ile görüşecek mi? Beştepe'den açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hafize Gaye Erkan ile görüşecek mi? Beştepe'den açıklama
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yapacağı iddia edilmişti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi söz konusu iddiaları yalanlayan bir açıklama yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkında çıkan iddialar gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası çalışanının Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla başlayan kriz Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiği iddiasıyla devam etmiş ve son olarak baba Erkan'ın bir çalışanı tokatladığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Sonrasında iddialara yönelik açıklamalarda bulunan Gaye Erkan'ın babası birilerinin düğmeye bastığını ileri sürerek yargı sürecini başlattıklarını açıklamıştı.

Öte yandan Gaye Erkan'ın Merkez Bankası'ndan ayrılmasının istenebileceği konuşulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erkan'la ilgili rahatsızlıkları olduğu ileri sürülmüştü.

Tartışmalar sürerken Gazete Pencere'den Nuray Babacan çarpıcı iddialarda bulundu. Babacan, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısıyla ortaya çıkan Erkan’ın iddialar hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la en geç yarın bir araya geleceğini yazdı.

Babacan'ın yazısının ilgili kısımları şöyle:

Yıllarca yurtdışında banka yöneticiliği yapmış birinin, AKP’nin taşra illerindeki yönetim anlayışı olarak görülen ‘eş dost akrabayla’ iş durumunun, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası çatısı altına taşınması, sanırım Türkiye tarihinde ilk oluyor. Hafize Gaye Erkan’ın babasına tanıdığı olanaklar, babanın kendisine biçtiği rol, çalışanlara müdahale, hatta kurum araçları ve korumalarla ilgili inisiyatif kullanması hala anlatılıyor. Durumu düzeltmek için sosyal medya üzerinden yapılan-yaptırılan tüm haberler de aslında olayın ‘ikrarı’ anlamına geldi…

GÖZLER ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMEDE

Hatta Erkan’ın Para Politika Kurulu toplantısının ortasında çocuğunu bahane ederek çıktığı da bir başka iddia. Bu toplantılarda alınan kararların önceden bilinmesinin sonuçlarını herkes tahmin eder… İşi böyle bir avantaja kadar götürenler var… Bizi daha çok olayın AKP siyasetindeki karşılığı ilgilendiriyor. Erkan’ın önce ekonomi üst yönetimiyle ardından da en geç yarına kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bu konuyu ayrıntılı olarak görüşmesi bekleniyor.

SEÇENEKLER KONUŞULUYOR

AKP’de seçenekler olarak…

  • İddialar üzerine Erkan’ın ekonomi yönetimine zarar vermemek için istifasını isteyebileceği ve Cumhurbaşkanının bunu işleme koyacağı
  • Cumhurbaşkanının hemen karar vermek yerine bir süre bekleyip görev değişikliğini daha sonra yapacağı
  • En az ihtimal olarak da Erkan’ın yaptığı yanlışları onarıcı hareketlerden sonra görevinde kalmasına izin verileceği konuşuluyor.

AKP’LİLER ŞAŞKIN

AKP’li siyasetçiler hayal kırıklığına uğramış durumda. Hele yerel seçim öncesi hiç işlerine gelmedi. Çok iyi tanımadıkları Erkan’ın özel hayatı ve kişiliğiyle ilgili bilgi sahibi olmadıklarını, sadece uygulanan ekonomik politikalardaki duruşunu beğendiklerini, ancak özel hayatı ve kişisel hırsının yarattığı sonuçları şaşkınlıkta izlediklerini dile getiriyorlar. Tek kaygı, ekonomi politikalara ve başlatılan yeni sürece zarar verilmesi. Böylesine üst düzey bir bürokrat belirlerken, sadece CV’ye bakmanın yeterli olmadığı, kişilik ve duruş gibi unsurların önemli olduğu anlaşılmış, geç de olsa…

İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi söz konusu konuya yönelik paylaşımda bulunarak iddiayı yalanladı.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Erkan en geç yarın buluşacak' iddiası doğru değildir.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın yarınki programında Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile herhangi bir görüşmesi bulunmamaktadır."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.