Selvi'den sonra bu kez de Ahmet Hakan: 'Emekli paşaların affedilme zamanı gelmedi mi?'

Selvi'den sonra bu kez de Ahmet Hakan: 'Emekli paşaların affedilme zamanı gelmedi mi?'
Hürriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, cezaevindeki emekli paşaların her birinin ilerleyen yaşlarından kaynaklanan hastalıkları söz konusu olduğunu belirterek 'af' çağrısında bulundu.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesinin köşe yazarı Abdulkadir Selvi, 17 Nisan'daki köşesinde Türkiye'deki siyasi iklimin değişmesi gerektiğine dikkat çekerek Gezi Parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala'nın hapiste tutulmasının Türkiye'ye ve AK Parti'ye bir yararı olmadığını yazmıştı.

Selvi "Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor?" ifadelerini kullanmıştı. Selvi'nin söz konusu bu ifadeleri ise MHP'li isimlerin tepkisini çekmişti.

26 Nisan’da da köşesinden Türkiye’nin yeni bir siyasi iklime ihtiyacı olduğunu tekrarlayan Selvi, bunu da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yaklaşımı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atacağı adımlarla belirleneceğini ifade etmişti.

Selvi'nin Osman Kavala çıkışı yerini tartışmalara bırakırken benzer yazı da iktidara yakın Hürriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dan geldi.

28 Şubat generallerinin durumunu köşesini taşıyan Ahmet Hakan, “Emekli paşaların affedilme zamanı gelmedi mi?” dedi.

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Bazı 28 Şubat generalleri, cezaevinde sağlık sorunları yaşıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu emekli generallerle ilgili af kararı vermişti. Affedilen isimler şunlardı: Ahmet Çörekçi / Hakkı Kılınç / Osman Kartal / Kenan Deniz / İlhan Kılıç / İdris Koralp. Bu arada Çevik Bir, ileri demans nedeniyle savcılığın “infaza ara verilmesi” kararıyla cezaevinden çıkmıştı.

Aynı davadan şu anda cezaevinde olan emekli generaller var. Cezaevindeki paşaların isimleri şöyle: Çetin Doğan (84 yaşında), Fevzi Türkeri (83 yaşında), Yıldırım Türker (83 yaşında), Cevat Temel Özkaynak (79 yaşında), Erol Özkasnak (78 yaşında).

"Adli Tıp Kurumu raporları var"

Bu hükümlülerin Cumhurbaşkanlığı’na sağlık sorunlarıyla af talebinde bulunması yasal zorunluluktu. Çetin Doğan, ‘Beni Erdoğan affetmesin’ diyerek dilekçe vermeye yanaşmadı. Bunun üzerine Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı döneminde ‘af talebine gerek duyulmadan sağlık sorunları nedeniyle Cumhurbaşkanı affedebilir’ diye düzenleme yapıldı.

Cezaevindeki emekli paşaların her birinin ilerleyen yaşlarından kaynaklanan hastalıkları söz konusu. Adli Tıp Kurumu raporları var. Bu isimlerin affedilmeleriyle ilgili dosya, şu anda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde. Keşke bu dosya, bir an önce işleme alınsa da mağduriyetlere son verilmiş olsa.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.