Sinan Ateş cinayetindeki yeni bilgiler MHP'ye dokundu, tepkiler peş peşe geldi: 'Ocağımıza saldırıyorlar'

Sinan Ateş cinayetindeki yeni bilgiler MHP'ye dokundu, tepkiler peş peşe geldi: 'Ocağımıza saldırıyorlar'
Sinan Ateş cinayetine ilişkin ortaya çıkan yeni bilgilerde Ülkü Ocakları'nın adının geçmesi MHP'li üst düzey isimlerin tepkisini çekti.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Son olarak Sözcü yazarı İsmail Saymaz suikasttan sonra tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara’dan İstan­bul’a taşıyan aracın Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın kullanımında olduğunu ortaya çıkardı.

Bu haberlerin ardından MHP'li üst düzey isimler sosyal medya hesaplarından peş peşe tepki gösterdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter "Ocağımıza saldırıyorlar, çünkü Bozkurt görünce kuduruyorlar" diyerek tepki gösterirken MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da yazılanları 'iğrenç iftira' olarak yorumladı ve " Hayasızca yapılan saldırıların hesabı hukuk önünde sonuna kadar sorulacaktır." ifadelerine yer verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da “Kökü mazide olan mukaddes bir davanın neferlerini Cumhuriyet Türkiye’sine armağan eden Ülkü Ocakları, hâlen yeni idealist kuşaklar yetiştirmeye devam eden güzide bir müessesedir” şeklinde yazdı.

"Bozkurt görünce kuduruyorlar"

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter şunları yazdı:

"Ocağımıza saldırıyorlar, çünkü Bozkurt görünce kuduruyorlar…Davamıza sataşıyorlar, çünkü hilalin haşmetini gördüler mi korkuya kapılıyorlar…Dava arkadaşlarımıza musallat oluyorlar, çünkü alemdar ve dilaver bir iradeden ödleri patlıyor…Aksi olsa şaşardım! Türk düşmanları boş durmuyor…Bekliyorlar ki, geri adım atalım, istiyorlar ki, taviz verelim…İçimize ve dışımıza yuva yapan çakallara karşı Elif gibi dimdik duracağız…Şayet boyun eğersek hem vallahi hem billahi gök girsin kızıl çıksın…Allah bes baki heves…Cumamız mübarek olsun…"

"Hesabı hukuk önünde sorulacak"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da şu ifadeleri kullandı:

"Milliyetçi Hareket Partisi, hukukun üstünlüğünü, demokratik sistem içerisinde düzeni sağlayan bir kanunîlikten öte, insanın yüce değerlerini tanımak ve bunları güvence altına almak şeklinde görür.
Dünyada iyilik ve hidayetten,ahirette lütuf ve merhametten mahrum kalacak bir takım kişiler bir televizyon stüdyosunda Milliyetçi Hareket Partisi’ne iftira etmekte adeta yarışıyor. Yapılan iğrenç iftiraların ,hayasızca yapılan saldırıların hesabı hukuk önünde sonuna kadar sorulacaktır.
Bir tarafınıza not edin…."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.