Cumhurbaşkanının oğlunun kaçmasına İmamoğlu’ndan çok sert tepki

Cumhurbaşkanının oğlunun kaçmasına İmamoğlu’ndan çok sert tepki
Moto-kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Somali Cumhurbaşkanının oğlunun ülkeden kaçtığı ortaya çıktı. İBB Başkanı İmamoğlu’ndan zehir zemberek bir açıklama geldi.

Türkiye’de günlerdir en çok konuşulan olaylardan biri olan Somali Cumhurbaşkanının oğlunun trafik kazasında bir moto-kuryenin ölümüne neden olmasının yankıları sürüyor. Kazanın ardından serbest bırakılan ve ardından gelen tepkiler üzerine bugün hakkında yakalama kararı çıkarılan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un Türkiye’den kaçtığı ortaya çıktı. Konuya dair sıcağı sıcağına bir paylaşım yapan Ekrem İmamoğlu sert tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun yurt dışına kaçtığının ortaya çıkmasının hemen ardından kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Kaçışa göz yuman zihniyete seslenen İmamoğlu, bu zihniyetin kendi vatandaşının hakkını savunamayacak kadar aciz olduğunu dile getirdi.

İşte Ekrem İmamoğlu’nun olay yaratan o paylaşımında yer alan ifadeler:

“Moto-kurye Yunus Emre Göçer, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı. Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun yaptığı kazayla bu hayattan koparıldı. Biz, hukuki sürecin takipçisi olacağız dedik ama zanlı elini kolunu sallayarak Türkiye’den ayrıldı. Kurbanın ailesinin acısı daha da katlandı. Bu kaçışa göz yuman ve fırsat veren zihniyet, ne yazık ki kendi vatandaşının hakkını kendi ülkesinde savunamayacak kadar acziyete düşmüş demektir.”

Ekrem İmamoğlu dün yaptığı bir paylaşımla, moto-kuryeyi hayattan koparan olayın peşini bırakmayacaklarını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.