'Cumhuriyet' konuşması hedef gösterilmişti: Gözaltına alınan öğretmen serbest

'Cumhuriyet' konuşması hedef gösterilmişti: Gözaltına alınan öğretmen serbest
Cumhuriyet kutlamaları sırasında yaptığı konuşma sonrasından gözaltına alınan TED Antalya Koleji’nde bir kadın edebiyat öğretmeni serbest kaldı.

Türk Eğitim Derneği(TED) Antalya Koleji’nde bir kadın edebiyat öğretmeninin, Cumhuriyet kutlamaları sırasında yaptığı konuşma sosyal medyanın gündemine oturmuş ve iktidara yakın isimler tarafından hedef gösterilmişti.

Yapılan konuşma sonrası çekilen görüntülerin ardından öğretmen hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan adli işlem yapıldığı bildirilmişti.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Yüzyılını hedef aldığı, bir eğitim kurumunda siyaset yapıldığı, birlik ve beraberliği zedeleyerek, ayrıştırıcı tutumun sergilendiği şekilde görüşler gerekçe gösterilmişti.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Muratpaşa ilçesinde faaliyet gösteren Türk Eğitim Derneği(TED) Antalya Koleji’nde bir kadın edebiyat öğretmeninin, Cumhuriyet kutlamaları sırasında yaptığı konuşmada kaydedilen görüntülerin sosyal medya hesaplarından paylaşılarak, konuşma içeriğinde; Türkiye Yüzyılını hedef aldığı, bir eğitim kurumunda siyaset yapıldığı, birlik ve beraberliği zedeleyerek, ayrıştırıcı tutumun sergilendiği şekilde görüşleri üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada şüpheli E.K., yakalanmıştır. Şahıs hakkında, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan adli işlem yapılmaktadır”

Serbest bırakıldı

Cumhuriyet kutlamaları sırasında yaptığı konuşma ile hedef olan ve gözaltına alınan öğretmen serbest bırakıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Emine Kaşıkçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.