Cüneyt Özdemir'in 'içki yasağı' savunması sosyal medyanın dillinde

Cüneyt Özdemir'in 'içki yasağı' savunması sosyal medyanın dillinde
İstanbul Valiliği’nin alkol genelgesine Cüneyt Özdemir destek çıkarak geç alınmış bir karar olduğunu söyledi. Özdemir'in açıklamaları sosyal medyada yankı buldu.

İstanbul Valiliği'nin aldığı karara göre vatandaşların halka açık alanlarda, park, piknik yeri ve plaj gibi yerlerde içki içmek yasaklandı.

Kararın tepki çekmesi üzerine İstanbul Valiliği söz konusu konuyla ilgili açıklama yaparak alkol kullanım ve satışına ilişkin yeni uygulama kararının bulunmamakta olduğunu ve ilgili kurumlara yükümlülüklerinin hatırlatıldığı belirtildi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir söz konusu karara ilişkin yaptığı değerlendirme sosyal medyada gündem oldu.

Özdemir, verilen kararı destekleyen açıklamasında yurt dışından örnekler vererek medeni bir karar olduğunu savundu.

Kamuya açık yerlerde dünyanın hiçbir yerinde içkinin açık bir şekilde içilmediğini dile getiren Özdemir, geç alınmış bir karar olduğunu söyledi ve ABD'yi örnek göstererek "Elinde bira şişesiyle dolaşamazsın. Kese kağıdına koyarsın bir şeye koyarsın." dedi.

Özdemir söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ben yıllarca ABD ve İngiltere'de yaşadım. 1. dünya ülkelerinin hiçbir yerinde 21 yaşından küçüklere içki satılmıyor. Bir kısmı 18 yaşında bir kısmı 21 yaşında. Sadece barlarda falan değil hiçbir yerde satılmıyor. Gidin bakalım bir tane plaja (Beache) bir tane denetim yapıldı mı? 'Siz çocuklara 16-17 yaşındakilere içki sattınız mı?' diye soruldu mu? Ya da ceza kesildi mi?

"Bu özgürlük falan değil"

Bu bir özgürlük olarak algılanıyor, işte alırım içkimi otururum mahallede içerim. Bu özgürlük falan değil. Medeni dünyada bunun sınırları var.

Mesela gidersin Coachella'ya dünyanın en büyük festivali. Herkes orada, kıyafet varla yok arasında, müzik-dans, eğlence. Ama gittiğin yerde sana bir bileklik veriyorlar. Sarı bileklik 21 yaşından büyük demek. Gidiyorsun bir alan var bir tane içkini al, o alan içerisinde içmek zorundasın. Çünkü diğer taraftaki insanlar içki içmiyor. Onları özendirmeyeceksin.

"Dünyanın hiçbir yerinde içemiyorsun"

ABD'de elinde bira şişesiyle dolaşamazsın. Kese kağıdına koyarsın bir şeye koyarsın. İçki yasağı yok kardeşim. Kamuya açık yerlerde içkiyi bu kadar açık olarak dünyanın hiçbir yerinde içemiyorsun.”

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.