Daha yeni zam gelmişti! KDV artışı içki fiyatlarına çifte zam getirdi!

Daha yeni zam gelmişti! KDV artışı içki fiyatlarına çifte zam getirdi!
Geçtiğimiz hafta pek çok içki grubunda zam güncellemesine gidilmişti. Ancak geçtiğimiz hafta yapılan ÖTV artışı ve bugün açıklanan KDV oranındaki artışla içkiye bir zam daha yolda…

Cansev Temuçin - Zam yağmurundan en çok etkilenen ürünlerin başında alkollü içkiler geldi. Geçtiğimiz hafta fiyat güncellemesi yapılan ürünlerin üzerine bir de ÖTV ve KDV zammı eklenince içki fiyatları bir hafta içerisinde iki kez artmış oldu. Peki zamlı fiyatlar raflara nasıl yansıyacak? KDV oranında yaşanan artış içki fiyatlarını ne kadar etkileyecek? ÖTV ve KDV zammı alkol fiyatlarını ne kadar artıracak?

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, alkol tüketicilerine kötü haberi sosyal medya hesabından duyurdu. İçki ve sigara gruplarına yapılan zam haberlerini güncel olarak takipçileriyle paylaşan Aybaş, bu kez KDV oranlarında yapılan değişikliğe ilişkin yaşanacak gelişmeleri değerlendirdi. Aybaş, içki fiyatlarının 10 Temmuz 2023 Pazartesi gününden itibaren yeniden artacağının sinyalini verdi.

Özgür Aybaş konuya ilişkin paylaşımının tamamında şu ifadeleri kullandı: “Alkollü içkiler ve Sigara’da KDV oranları % 18’den %20’ye yükseltildi. 10 Temmuz 2023 yani pazartesi tarihi itibari ile fiyatlarda tekrardan güncelleme olacaktır. Tabi bu arada Yazarkasa pos cihazlarımıza yapacağımız güncelleme için yine para ödeyeceğiz”

Bilindiği gibi bugün Resmi Gazete’de yayınlanan bir kararla daha önce yüzde 18 KDV uygulanan ürünlerin ve hizmetlerin KDV oranı yüzde 20’ye yükseltilmişti. Alkollü içeceklerin KDV oranı da yüzde 18 olarak uygulandığı için bu artıştan etkilenen ürünler arasında içkiler de yerini aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.