Yazar kasa KDV oranı nasıl değiştirilir temmuz 2023? Yazar kasa POS KDV oranı değişikliği nasıl yapılır?

Yazar kasa KDV oranı nasıl değiştirilir temmuz 2023? Yazar kasa POS KDV oranı değişikliği nasıl yapılır?
KDV oranlarında yapılan düzenlemenin ardından işletme sahipleri yazar kasa cihazlarındaki KDV oranlarını nasıl değiştireceklerini merak etmeye başladı?

Cansev Temuçin - Resmi Gazete’de bugün yayınlanan bir kararla KDV oranlarında artışa gidildi. Belirlenen ürün ve hizmetlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV ise yüzde 20’ye çıkartıldı. Değişikliğin duyulmasının ardından özellikle işletme sahibi vatandaşlar, POS cihazlarında KDV değişikliğini nasıl yapacaklarını araştırmaya başladı? Peki değişen KDV oranları yazar kasada nasıl ayarlanır? Yazar kasa KDV oranları nasıl değiştirilir temmuz 2023?

Yazar kasalarda KDV oranı değişikliği cihazın markasına ve modeline göre farklılık göstermektedir. Ancak genel olarak cihazın ayarlar bölümüne giriş yapıldıktan sonra ilgili işlemleri uygulamaya devam edebilirsiniz. Cihaz şifresini tuşlayıp ayarlar bölümüne giriş yaptıktan sonra KDV programları ayarları bölümünü bulun. Daha sonra ilgili departman girişi bölümüne giriş yapın. Kısım yazan bölümden değişiklik yapılacak KDV oranını belirleyerek işleme devam edin.

Yüzde 8 olan KDV bölümünün içine girerek yüzde 10 yazıp gerekli değişikliği kaydedin. Aynı şekilde diğer KISIM bölümünden yüzde 18’lik KDV bölümünü de yüzde 20 olarak ayarlayabilirsiniz. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra kaydetmeyi unutmayın. Yapılan değişikliklerin ardından giriş veya OK tuşu ile tüm işlemleri kaydedebilirsiniz.

İşleminizin doğruluğunu onaylamak için ilgili KDV gruplarından fiş keserek deneme yapabilirsiniz. Eğer yazar kasa cihanızdaki KDV değişiklikleri işlemi başarılı olmadıysa muhasebecinizle veya yazar kasa POS cihanızının ait olduğu markanın müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum