Daron Acemoğlu: Ekonomi seçime kadar ayakta kalmayabilir

Daron Acemoğlu: Ekonomi seçime kadar ayakta kalmayabilir
Ünlü ekonomist Daron Acemoğlu, faiz kararı üzerinden Türk ekonomisini değerlendirerek yerel seçimlere dair çarpıcı bir yorum yaptı.

Ekonomist Daron Acemoğlu, Merkez Bankası’nın politika faizini 17.50 seviyesine çıkarmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla Merkez Bankası’nın politikalarını değerlendirdi.

"Çok yazık"

Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda Daron, “Türkiye’nin yapısal bozukluklarına çare getirecek hiçbir şeyin yapılmadığı aşikâr.” yorumunda bulundu. “Belki ufak tefek faiz artışlarıyla ve Orta Doğu‘dan gelen kaynaklarla seçime kadar ekonomi ayakta kalır, belki ayakta kalmaz. Ama ülkenin ekonomik potansiyelinin savrulduğu kesin. Çok yazık.” İfadelerini kullandı.

İşte çok konuşulacak o açıklamalar

İşte Acemoğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı değerlendirmeler:

“Merkez Bankası’nın 2:50 puan faiz arttırması, ve Enflasyonun ve ekonominin geleceğini Orta Doğu’dan gelen paraya bağlanması gerçekten endişe verici. Bu ne yazık ki şu anki politikaların bir tek kısa dönemde kaynak getirmek üzerine olduğunu vurguluyor. Yurtdışından finansmanın nasıl enflasyonu dizginleyeceğini hala anlamış değilim. Bunu bir teorisi var mı acaba? Daha derin problem: Türkiye’nin yapısal bozukluklarına çare getirecek hiçbir şey yapılmadığı aşikâr. Belki ufak tefek faiz artışlarıyla ve Orta Doğu‘dan gelen kaynaklarla seçime kadar ekonomi ayakta kalır, belki ayakta kalmaz. Ama ülkenin ekonomik potansiyelinin savrulduğu kesin. Çok yazık.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.