DEM Parti'den Bahçeli'ye yanıt: 'Bu ülkenin başına gelmiş en büyük kötülük sizsiniz'

DEM Parti'den Bahçeli'ye yanıt: 'Bu ülkenin başına gelmiş en büyük kötülük sizsiniz'
DEM Parti, vekillerinin maaşlarının kesilmesini isteyen Bahçeli'ye sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında DEM Parti, CHP ve AYM'yi hedef alan çok sert açıklamalarda bulundu.

Bahçeli grup toplantısında yaşanan gelişmeler karşısında dört öneri sıraladı. Bahçeli ilk önerisinde 57 DEM milletvekilinin maaşının kesilmesini ve ödenecek Hazine yardımının da kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılması gerektiğini söyleyerek "İkinci önerim, teröre yardım ve yataklık yapan, somut delillerle suçu sabit görülen sözde milletvekillerinin görüşülmeyi bekleyen dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanarak, bu haşeratların acilen mahkemeye çıkarılmasıdır." dedi.

Üçüncü önerisinde DEM Parti üzerinden AYM'ye yüklenen Bahçeli, yeni anayasa sürecinde, Anayasa Mahkemesi statüsünün, üye yapısının, yargılama usullerinin yeniden yapılandırılmasını ya da kapatılması gerektiğini savundu. Dördüncü önerisinde de kürsü dokunulmazlığı sınırlarının yeni baştan çizilmesi gerektiğini vurguladı.

DEM Parti sosyal medya hesabından Bahçeli'nin söz konusu açıklamalarına yanıt verdi. Yapılan açıklamada "Telaffuzunu bile kendimize yakıştırmadığımız o hakaretleri misliyle kendisine iade ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şöyle:

"Partimize ve Eş Genel Başkanımıza hakaret eden Devlet Bahçeli'ye cevabımızdır:

* Bu ülkenin başına gelmiş en büyük kötülük siz ve yürüttüğünüz siyasettir.

* Gençlerin ölümünü durdurmak için harekete geçmek yerine, hamaset ile ölümleri kutsayan ve çatışmanın devam etmesini isteyen sizsiniz.

* Çetelerle kol kola girenlerin, sırça köşklerinde yaşayanların gencecik insanların ölümünü izlediği bugünlerde; barışı cesaret ve haysiyetle savunmanın günüdür.

* Telaffuzunu bile kendimize yakıştırmadığımız o hakaretleri misliyle kendisine iade ediyoruz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.