İstanbul'da güncel baraj doluluk oranı son durum nedir? 26 Aralık 2023

İstanbul'da güncel baraj doluluk oranı son durum nedir? 26 Aralık 2023
Megakent'te görülen son yağmurların ardından gözler barajlara çevrildi. Peki İstanbul'da güncel baraj doluluk oranı nedir? Barajlarda ne kadar su var?

Metropol şehirlerin başında gelen İstanbul, milyonlarca kişiye ev sahipliği yapıyor. Özellikle megakentte yaşayanlar kurak geçen yazın ardından barajlardaki son durumu ilgiyle takip ediyor. Peki barajlarda aktif doluluk oranı nedir? Geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağışlar İstanbul'daki barajlara nasıl yansıdı? İşte merak edilen soruların yanıtı ve güncel baraj doluluk oranı verileri..

İstanbul'da baraj doluluk oranı %50'yi geçti

Yazın milyonları korkutan ve su kıtlığı ile mücadele veren İstanbul'da sevindiren haberler gelmeye başladı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından edinilen son verilere göre megakentte güncel baraj doluluk oranı %51.79 olarak açıklandı.

Geçtiğimiz aya göre %20 su artışı var

İSKİ verilerinin aylık baraj doluluk oranı tablosundaki datalarda Kasım ayında İstanbul genelinde %31.03 olarak açıklanan doluluk oranı 26 Aralık 2023 Salı günü itibarıyla %51.79 olarak ölçülüyor. Bu veriler sonucunda 30 günde barajlar %20.73 oranında su depolamış oldu.

Barajlardaki son durum nedir?

İstanbul'da su sağlayan 10 barajdaki son durum ise şöyle;
Ömerli %69.75, Darlık %62.82, Elmalı %85.15, Terkos %41.92, Alibey %62.77, Büyükçekmece %42.73, Sazlıdere %33.33, Istrancalar %55,47, Kazandere %48.15, Pabuçdere %26.55 seviyesindedir.

hhhh.jpg

En düşük su oranı Pabuçdere Barajı'nda

İstanbul genelindeki verilere göre Anadolu Yakası'nda bulunan barajlarda %60 ve üzeri barajların su biriktirdiği gözlemlenirken, Avrupa Yakası'nda bulunan barajlarda ortalama %40 seviyelerindedir. Özellikle yetkililer tarafından su tasarrufu konusunda dikkat edilmesi çağrısı devam ederken en az su bulunan baraj ise Pabuçdere Barajı oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.