Ganire Paşayeva ölmeden önce Nevşehir'i tanıtmış

Azerbaycan Milletvekili ve televizyoncu Ganire Paşayeva, hayatını kaybetmeden önce Adım Adım Türkiye programında Nevşehir'in tanıttığı bölüm yayınlandı.

Ölümüyle hem Türkiye'de hem de memleketi Azerbaycan'da milyonları sarsan gazeteci ve siyasetçi Ganire Paşayeva, ölümünden önce yaptığı Adım Adım Türkiye programı kapsamında Nevşehir'i tanıttığı görüntüler ortaya çıktı. Merhum Paşayeva, Türkiye'nin 100. yılına özel yaptığı belgeselde Türk kültürü ve tarihi miraslarını anlattı.

turk-dunyasinin-milletvekili-ganire-pasayeva-nin-son-projesi-adim-adim-turkiye-1698909779-440-x750.webp

Projenin devam edeceği gün hayatını kaybetti

Azerbaycan Devlet Televizyonu'nda yayınlanan özel belgeselde, Adım Adım Türkiye çekimleri 3 ay çalışılıp Türkiye'nin 81 iline tek tek gezilmesi ve program yapılması amaçlanmıştı. Nevşehir çekimleri tamamlandıktan sonra belgesele devam edilmesi planlanırken aniden geçirdiği hipotermi ile hastaneye kaldırılan Ganire Paşayeva yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yapılan açıklamaya göre Paşayeva'nın öldüğü gün programın çekime başlanması planlanıyordu.

img-3522.jpg

Nevşehir bölümü izleyenleri gözyaşlarına boğdu

28 Eylül 2023 günü hayatını kaybeden Ganire Paşayeva'nın ölmeden önce çekilen Nevşehir bölümü Azerbaycan Devlet Televizyonu AZ TV'de yayınlandı. Özel seride çekilen bölümlerde Nevşehir'in doğal güzellikleri ve tarihi dokusu tanıtılırken, Paşayeva'nın sevenleri belgeseli izlerken gözyaşlarına hakim olamadı.

ganire-pasayeva-a-2115707.webp

Nevşehir'in yeri Paşayeva için ayrıy

Ganire Paşayeva, geçmişte yaptığı bir açıklamasında Nevşehir'e bir şiir şöleni vasıtasıyla geldiğini ve tarihi büyüsüne aşkla bağlandığını ifade etmiş. Ardından doğa üstü güzelliğine hayran olduğunu belirten Paşayeva bu sevgiyi "Aşık oldum Nevşehir'e" adlı kitabı ile ölümsüzleştirmiştir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.