2023 yılında Google’a en çok neleri sormuşuz?

Her sene olduğu gibi dünya çapında kullanılan arama motoru Google bu yıl da ülkelerde çeşitli kategorilerde merak edilip araştırılan “en”leri sıraladı.

Arama listelerinde öncelikli olarak ülkece etkilendiğimiz 6 Şubat depremi, milletvekili seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimleri arama sıralarında öne çıktı. Bunun dışında neleri merak etmişiz dersiniz?

İlk liste tabi ki en çok merak edilen kişiler. Birinci sırada kim var dersiniz? Sinan Oğan. Geçtiğimiz seçim döneminde yaptığı açıklamalar, önce cehennemin kapılarını kapatacağını söyleyen ve iktidara ağır eleştirilerde bulunan, birinci tur seçimlerinden sonra ise bir anda Cumhur ittifakından yana desteğini açıklayan Sinan Oğan toplumca en çok merak edilen kişi olmuş ve bu sayede Google’da 2023 yılında en çok aranan kişi olmuş. En merak edilen ikinci isim ise Dilan Polat. Önce sosyal medyadan tüm dünyaya teşhir ettiği yaşam biçimi, kazandığı paralar, aldığı arabalar ve lüks tatillerinden dolayı merak edilen Dilan Polat, kasım ayı itibariyle adının karıştığı kara para aklama dosyası, vergi kaçırdığı iddiaları ve son olarak yargılanma sürecini cezaevinde geçireceği gibi sebeplerden dolayı listede ikinci sırayı kapmış durumda.

Merak edilen kişilerden sonra Google bu yıl en çok aranan dizileri paylaşmış bizlerle. Listenin ilk sırasını Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir’in paylaştığı Yalı Çapkını dizisi almış. Senaryonun gidişatından memnun olmayan izleyenleri sosyal mecralarda belki görüyorsunuzdur. Onlar sayesinde senarist değiştiren dizi, yine gidişattan memnun olmayınca eski senaristine geri döndü. Ayrıca kadına şiddet sahneleri sebebiyle ağır eleştirilere maruz kalan yapım ekibi ve kanal diziye daha ne kadar şans verecek ilerleyen aylarda göreceğiz. Bakalım izleyenler 2024 yılında da diziyi bu kadar merak edecek mi? İkinci sırada Netflix’te yayınlanan, karanlık ve gotik elementlerin hüküm sürdüğü “Wednesday” dizisi olmuş. 2022 yılı Kasım ayında yayınlanan dizi gösterime girdiği ilk hafta 341 milyon saat izlenerek rekor bir izlenme sayısına ulaştı. Bir dedektiflik anlatısı barındıran hikaye izleyicileri kendisine hayran bırakmış olacak ki bir Netflix rekoruna imza atmış ve ülkemizde de Google’da en çok aranan ikinci dizi olarak kayıtlara geçmiş.

Bir diğer kategori ise Google’da en çok aranan şarkı sözleri. Birinci sırayı şaşırtıcı olmayan bir şekilde Mabel Matiz’in “Antidepresan” şarkısı kapmış. Geçtiğimiz sene her yerde çalınan, her dizide mutlaka bir sahneyi süsleyen, birçok sanatçı tarafından tekrar tekrar söylenen şarkının popülaritesi pek de tartışılacak bir konu gibi değildi. Listedeki ikinci sıra ise epey bir şaşırtıcı. Dilan Polat’ın enercii şarkısının sözleri merak edilmiş. Yaşanan olaylardan sonra tüm müzik platformlarından kaldırılan şarkının kısa sürede bu denli merak edilmiş olması da enteresan bir durum.

Tüm bunların dışından Google ülkemizde merak edilip aranan diğer konuları “Nerede?”, “Nasıl?”, “Ne zaman?”, “Nerenin plakası?”, “Burçlar”, “Ne giyilir?” gibi başlıklar altında sıralamış. Bir göz atın derim, listeler eminim sizleri şaşırtacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orçun Ermiş Arşivi